Menú

L'alcaldessa de VNG visita el projecte d'hort social, a la Masia Nova

Comparteix:
14/07/2014 12:22

Impulsat per l'Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf compta actualment amb set usuaris/es.

Els horts de la Masia Nova acullen, des de fa uns mesos, un projecte pilot d'hort social amb caràcter terapèutic, impulsat per l'Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf (AFAMMG). L'Ajuntament de VNG i l'Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer van signar, al març, un conveni amb l'AFAMMG per tal de cedir-los el jardí i l'hort, amb l'objectiu d'impulsar un projecte de teràpia social, d'educació i de formació. L'acord, pel qual hi es cedia l'espai en concepte de custòdia urbana a l'associació, permetia d'una banda atendre una demanda social i d'altre banda contribuir al manteniment d'un espai, actualment en desús, com és la Masia Nova.

Aquest matí, els set nois i noies que formen part del projecte han rebut la visita de l'Alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i de les regidores de Medi Ambient i Serveis Socials, Blanca Albà i de Cultura, Marijó Riba, les quals acompanyades, entre d'altres, pels representats de l'associació han visitat les instal·lacions exteriors de la masia.
Espai recuperat, destinat als planters
Durant aquests mesos, els membres de l'associació, en la seva majoria pares i mares, s'han encarregat dels treballs de neteja i d'adequació de l'espai que ja compta amb una aula de formació, una sala d'eines i uns vestidors. Gràcies al treball dels familiars i a les donacions de material, principalment per part de l'empresa de bricolatge AKÍ, s'ha pogut fer una nova xarxa de llum, recuperar el pou d'aigua i construir el sistema de reg. La visita també ha comptat amb Miquel Vidiella, responsable d'Art i Bricolatge d'AKí, qui ha dit sentir-se sorprès i agraït per poder col·laborar en un projecte d'aquesta dimensió social. "Entenem la seva necessitat i veurem la manera com els podem seguir ajudant, perquè la nostra voluntat és seguir fent-ho durant molt de temps". 
Pou d'aigua

A banda dels nous espais, la visita també ha permès veure les diferents parcel·les de l'hort que actualment s'estan conreant, i de les quals ja surten les primeres tomaqueres, enciams, carbassons o albergínies, les quals seran per autoconsum dels nois i noies.
Hort de la Masia Nova
L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha manifestat sentir-se molt satisfeta de veure el resultat d'aquest projecte, del que ha dit respon a una doble necessitat, afavorir la inserció laboral d'aquests joves i donar-li ús a la Masia. "Estem molt orgullosos i impressionats de veure la feina realitzada en tan poc temps. El treball és fantàstic i puc assegurar que aquest és un dels projectes més macos que he tingut l'oportunitat de visitar en tota la legislatura".

Per la seva banda, la presidenta de l'AFAMMG Nuria Reig ha destacat la importància del projecte i el benefici que suposa pels joves poder-hi formar part. "Aquest és un projecte que afavoreix la inserció laboral d'aquest col·lectiu. Els nois i noies se senten útils i recompensats en la seva feina, quan veuen dia a dia el resultat del seu treball". Reig ha volgut fer públic l'agraïment de l'Associació als seus propis socis, així com a totes les persones que, amb el seu treball, ho han fet possible.

Durant la visita, la formadora del projecte, Mireia Galimany ha explicat que hores d'ara el projecte compta amb set usuaris, però que tenen capacitat per arribar fins als dotze. La feina que realitzen combina una part teòrica i una part pràctica on bàsicament es treballa la neteja de l'hort, el reg, les tasques de manteniment i control de possibles plagues, i la plantació de les diferents espècies, seguint models d'horticultura ecològica. Aquests projectes vinculats a les teràpies socials comporten nombrosos beneficis cognitius, psicològics, físics i socials per aquells usuaris que en formen part.
Visita a la Masia Nova

Visita a la Masia Nova

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Neteja, residus i reciclatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració