Menú

QUÈ POT RECLAMAR UNA EMPRESA A L'OMIC ?

Tenen consideració de persona consumidora, les persones físiques o jurídiques que compren un producte o contracten un servei, en un àmbit aliè a una activitat empresarial o professional.

A Catalunya, però, els drets i les obligacions del Codi de Consum també s'apliquen als treballadors autònoms i les microempreses quan contracten serveis bàsics i/o de tracte continuat (Subministraments d'aigua, llum, gas; Telefonia; Internet; Assegurances...)

Per tant, l'OMIC, segons la seva competència, pot informar i assessorar respecte a la relació contractual que els establiments comercials tinguin amb les empreses de serveis bàsics i serveis de contracte continuat.

L'Agència catalana del consum vetlla pel compliment de les obligacions de les empreses que comercialitzen amb béns i serveis, i amb aquest objectiu posa a disposició del sector empresarial l'atenció que pugui necessitar.

QUÈ POT RECLAMAR UNA EMPRESA A L'OMIC ?
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord