Menú

OMIC - Oficina municipal d'informació al consumidor

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, compta des del 15 de març de 1986 amb l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor.

L'OMIC és un servei gratuït dirigit a persones consumidores, empreses i usuaris que, a través de l'assessorament directe, els ajuda a conèixer i defensar els seus drets i deures en temes de consum.

ELS NOSTRES SERVEIS:

  • Informació i assessorament sobre els seus drets com a consumidors i de com actuar davant d'un problema de consum, de manera presencial, telefònica i telemàtica. 
  • Tramitació de queixes i reclamacions de consumidors residents a Vilanova i la Geltrú cercant, si és possible, una solució o conciliació entre les parts mitjançant la negociació, la mediació, en el seu cas el trasllat a la Junta Arbitral (per a aquelles empreses que hi estiguin adherides) o en el seu cas la via judicial o organisme competent. 
  • Control i disciplina de mercat: campanyes i inspecció de consum. 
  • Activitats de consum als centres educatius. 

DÍPTIC DE PRESENTACIÓ DE L'OMIC 

DÍPTIC DEL SERVEI DE MEDIACIÓ DE CONSUM

15 DE MARÇ, DIA MUNDIAL DELS DRETS DE LES PERSONES CONSUMIDORES

El dia 15 de març es commemora el Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores. Per celebrar aquest dia i sensibilitzar als més petits en matèria de consum responsable, l'OMIC, en col·laboració amb la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, ha organitzat una hora del conte el proper dissabte 12 de març a les 12 h del migdia. El conte “Un regal diferent”,  l'explicarà Sunsi Martínez Soler (actriu) i s'adreça a infants a partir de tres anys. Les places són limitades, podeu fer la inscripció a la Biblioteca trucant al tel. 93 815 91 21.

A l'OMIC de Vilanova i la Geltrú aprofitem aquesta efemèride per difondre el Servei de Mediació de Consum, un servei gratuït que es caracteritza per la intervenció d'un tècnic en mediació, que promou que les parts –persona consumidora i empresa- assoleixin un acord satisfactori, una solució consensuada i vinculant, que queda recollida en una acta.

La Xarxa Local de Consum, impulsada per la Diputació de Barcelona, enguany s'ha centrat en una campanya comunicativa que vol difondre a la ciutadania els drets com a consumidors de serveis bancaris, amb el doble objectiu de reduir els conflictes de consum i minimitzar el risc d'exclusió financera. Conscients que un dels sectors econòmics que més reclamacions ha acumulat a la demarcació de Barcelona és el financer -juntament amb les telecomunicacions i el subministrament elèctric-, i amb el convenciment de que la informació i el coneixement són la millor eina per assolir aquest objectiu, compartim aquesta guia que us serà molt útil per a reclamar al vostre banc i un vídeo divulgatiu sobre els comptes de pagament bàsic.

Com reclamar davant la vostra entitat bancària

Tràmits presencials i en línia de l'OMIC

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord