Menú

Activitats als museus

JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI 2023

El cap de setmana del 13, 14 i 15 d'octubre de 2023 tornen les Jornades Europees de Patrimoni a Vilanova i la Geltrú, impulsades per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, a iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea. Les Jornades Europees de Patrimoni compten amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis, l'Institut Ramon Muntaner, l'Associació de Micropobles de Catalunya i l'Associació Capital de la Cultura Catalana.

Aquestes jornades se celebren ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i està considerada l'activitat participativa més important d'Europa en relació amb el patrimoni cultural.

JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI 2023

Activitats als museus i espais patrimonials de Vilanova i la Geltrú

DIVENDRES 13 D'OCTUBRE

A les 17 h | Visita temàtica: El penúltim episodi de Can Papiol. Com era Can Papiol abans de ser museu? Ignasi de Torrents va ser el darrer propietari de la casa, que d'ençà de la mort de Francesc de Papiol havia estat heretada pels descendents de la família. L'any 1961 Can Papiol s'inaugurava com a museu i les estances interiors, ara ja museïtzades, van prendre nous usos amb el propòsit d'explicar la vida quotidiana al segle XIX. A través de les fotografies que es conserven de la casa abans de ser museu, recorrerem les sales descobrint aquell penúltim capítol de la història de Can Papiol. Activitat gratuïta. Cal fer reserva prèvia a www.museucanpapiol.cat.

A les 17 h | El Xalet del Nin i l'ermita de Sant Gervasi. Descobrim el conjunt arquitectònic del turó de Sant Gervasi visitant el centenari Xalet del Nin i l'ermita. Col·laboren: Xalet del Nin i Diputació de Barcelona. Activitat gratuïta. Cal fer reserva prèvia a www.espaifarvng.cat.

A les 17.30 h | Itinerari: Memòria de l'esclavitud a la Vilanova del segle XIX. El fenomen indià a Catalunya va tenir en la localitat de Vilanova i la Geltrú una de les seves principals protagonistes, tant pel que fa a l'emigració com al retorn de les fortunes generades a Amèrica. Unes fortunes que, de manera directa o indirecta, es vinculen en moltes ocasions amb el tràfic de persones esclavitzades: capitans de vaixells, accionistes, intermediaris o propietaris d'ingenios. Quin rastre n'ha quedat en el patrimoni i els carrers de Vilanova i la Geltrú? Activitat gratuïta. Cal fer reserva prèvia a www.museucanpapiol.cat.

A les 20 h | El retaule com mai no l'has vist ni sentit. Què els deia el retaule a la gent de la seva època? Visita comentada al retaule barroc de la parròquia de Santa Maria de la Geltrú. Organitza: AMICRET (Amics del Retaule de Santa Maria de la Geltrú). Activitat gratuïta. Cal fer reserva prèvia a www.museucanpapiol.cat.

 

DISSABTE 14 D'OCTUBRE

De 10 a 13 h | Visita a l'espai Tint. Antigament, les xarxes es confeccionaven amb fibres naturals, per això calia tenyir-les. Descobrirem l'espai on es portava a terme aquesta activitat. Col·labora: Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú. Activitat gratuïta. Cal fer reserva prèvia a www.espaifarvng.cat.

D'11 a 14 h | Visites comentades gratuïtes al Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes. Cal adquirir les entrades a www.masiadencabanyes.cat.

A les 11 i a les 12 h | Visites guiades a la planta noble de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Un espai ple d'història i testimonis de la vida vilanovina, com el vitrall d'Enric C. Ricart o els retrats del Saló de Plens. Col·labora: ARC gestió cultural. Activitat gratuïta. Cal fer reserva prèvia a www.museucanpapiol.cat.

A les 17 h | Visita temàtica: El penúltim episodi de Can Papiol. Com era Can Papiol abans de ser museu? Ignasi de Torrents va ser el darrer propietari de la casa, que d'ençà de la mort de Francesc de Papiol havia estat heretada pels descendents de la família. L'any 1961 Can Papiol s'inaugurava com a museu i les estances interiors, ara ja museïtzades, van prendre nous usos amb el propòsit d'explicar la vida quotidiana al segle XIX. A través de les fotografies que es conserven de la casa abans de ser museu, recorrerem les sales descobrint aquell penúltim capítol de la història de Can Papiol. Activitat gratuïta. Cal fer reserva prèvia a www.museucanpapiol.cat.

A les 17.30 h | Visita temàtica: El bot de salvament Víctor Rojas. Descobrirem la història del salvament marítim a Vilanova i la Geltrú: els tres bots de salvament que ha tingut la ciutat i el paper de la Sociedad Española de Salvamento de Náufragos. Activitat gratuïta. Cal fer reserva prèvia a www.espaifarvng.cat.

DIUMENGE 15 D'OCTUBRE

De 10 a 14 h | Jornada de portes obertes a l'Espai Far. Accés lliure. 

D'11 a 14 h | Jornada de portes obertes a la Torre Blava - Espai Guinovart. Accés lliure.

D'11 a 14 h i de 17 a 19 h | Visites comentades gratuïtes al Museu Romàntic Can Papiol. Cal fer reserva prèvia a www.museucanpapiol.cat.

D'11 a 14 h | Visites comentades gratuïtes al Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes. Cal adquirir les entrades a www.masiadencabanyes.cat.

 les 11 i a les 12 h | Visites guiades a Can Pahissa. Descobreix tots els detalls d'aquest edifici modernista construït a inicis del segle XX, i del seu jardí històric. Col·labora: ARC gestió cultural. Amb la col·laboració del Centre de Resiliència i Sostenibilitat - Can Pahissa. Activitat gratuïta. Cal fer reserva prèvia a www.museucanpapiol.cat.

A les 11.30 i a les 12.30 h | Pujades al campanar de Sant Antoni. Gaudiu de les millors vistes sobre la ciutat des del capdamunt d'aquest campanar replet d'història. Col·labora: ARC gestió cultural. Activitat gratuïta. Cal fer reserva prèvia a www.museucanpapiol.cat.


 

EXPOSICIONS AL CENTRE D'ART CONTEMPORANI LA SALA

El llarg viatge de l'Estaquirot, 50 anys de teatre de titelles | Mitjançant imatges, objectes, vídeos, escenografies, màquines fantasioses i un peculiar i fidel animalari, l'exposició fa un passeig a través de l'univers d'una de les companyies més crucials i emblemàtiques del teatre de titelles del nostre país.

Drap-oh! Identitats en l'aire | L'exposició planteja un espai conquerit de forma física pel concepte de bandera per tal de poder-se plantejar el seu poder subjectiu i interpretatiu des de dins. Una proposta museogràfica de caràcter vivencial. 

L'horari del Centre d'Art Contemporani La Sala és de dimarts a divendres de 18 a 20 h, dissabtes d'11 a 14 h i de 17 a 20 h i diumenges i festius d'11 a 14 h.
 

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord