Menú

L'Ajuntament participa en l'elaboració de dues guies per millorar l'ocupabilitat de les persones trans

Comparteix:
03/11/2021 14:20

Vilanova i la Geltrú forma part de la Xarxa de municipis LGTBI

La Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya ha presentat dues guies adreçades a la millora de la inserció laboral de les persones trans. Elaborades des del Grup de Treball Ocupació i Persones Trans de la Xarxa, s'han creat dos instruments: un adreçat als equips tècnics d'ocupació per millorar l'ocupabilitat de les persones trans, i l'altre destinat a empreses i administracions per elaborar protocols de transició de gènere al lloc de treball.

A l'acte hi ha assistit el regidor de Convivència i Equitat, Jaume Aliaga, ja que Vilanova i la Geltrú forma part del secretariat tècnic de la Xarxa de municipis LGTBI. L'Ajuntament de Vilanova ha participat en l'elaboració de les 2 guies en un procés que ha durat 2 anys.

La Xarxa de Municipis LGTBI, impulsada el 2017, és una xarxa d'ajuntaments catalans compromesos amb el desplegament de les polítiques de gènere, i convençuts de la necessitat de superar les lògiques heteropatriarcals i defensar els drets de totes les persones a estimar i a viure la seva sexualitat, expressió i identitat de gènere amb igualtat d'oportunitats.

Els objectius de la Xarxa son lluitar contra l'homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia, la intersexofòbia i la bifòbia de manera quotidiana i des dels diversos àmbits de les polítiques locals. També és una eina per a impulsar el treball conjunt entre municipis, amb la possibilitat d'intercanviar experiències i crear sinèrgies en la defensa de totes les persones.

Com ha recordat en l'acte Jaume Aliaga, “la suma de ciutats i pobles compromesos augmenta la capacitat d'acció política i social per superar perjudicis i discriminacions LGTBIQfòbiques, perquè els drets de les persones LGTBI són els drets de tothom”.

Les dues guies que s'han presentat són dos instruments elaborats per un grup de treball coordinat per Barcelona Activa i format per professionals vinculats a diversos àmbits (orientació laboral, intermediació i prospecció empresarial, igualtat de gènere i polítiques LGTBI), que formen part d'un total de 23 membres de la Xarxa de Municipis LGLTBI, entre Ajuntaments, Consells Comarcals, Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya.

Dins del col·lectiu LGTBI, les persones trans, especialment les dones, són les que pateixen més els efectes dels biaixos inconscients i dels prejudicis, especialment durant els processos de selecció; com a conseqüència pateixen uns nivells de desocupació i de precarietat laboral molt més elevat que la població general.

Pots consultar les guies aquí:

Guia per millorar l'ocupabilitat de les persones trans

Guia per elaborar protocols de transició de gènere al lloc de treball

El regidor Jaume Aliaga ha intervingut en la presentació a Barcelona

El regidor Jaume Aliaga ha intervingut en la presentació a Barcelona

.

.

Consulta totes les notícies relacionades relacionades amb:

Dones, Treball
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració