Menú

La Volta Ciclista a Catalunya arribarà a Vilanova i la Geltrú divendres vinent, en la que serà l'etapa més llarga d'aquesta 101a edició

Comparteix:
16/03/2022 12:40

La Volta és la tercera prova per etapes més antiga del món, només per darrere del Tour i del Giro

Divendres vinent, 25 de març, Vilanova i la Geltrú tornarà a ser seu d'un final d'etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, que enguany arriba a la seva 101a edició, el que converteix aquesta prova en la més antiga del món, només superada pel Tour de França i el Giro d'Itàlia.

Aquest matí s'ha fet la presentació de l'etapa vilanovina per part de l'alcaldessa Olga Arnau, el president de la Volta, Rubèn Peris, la primera tinent d'alcaldia, Blanca Albà, i el regidor de Mobilitat, Antoni Palacios. L'escenari de la presentació ha estat la biblioteca Armand Cardona Torrandell, aprofitant que te un fons dedicat al món del ciclisme. Una les les poques biblioteques que en disposa a tot el país, i un referent en quan a importància i volum arreu de l'estat. 

Olga Arnau ha recordat la llarga tradició ciclista de Vilanova i la Geltrú. En els 101 anys d'història de la Volta, la ciutat ha acollit 10 arribades i 7 sortides. "Ens vam estrenar a la Volta l'any 1949. La nostra ciutat ha donat grans noms en aquest esport a escala mundial, com Vicenç Iturat, Isaac Gálvez, Joan Font, Débora Gálvez o Marc Soler, que participarà en aquesta edició. És, doncs, encara un orgull més gran per nosaltres, comptar amb un ciclista vilanoví de primer nivell en aquesta edició de la Volta. Aquests són alguns dels noms més coneguts, però és veritat que tenim molts altres noms en l'àmbit local que són el millor exemple de la passió per la bicicleta a la nostra ciutat”.

L'alcaldessa ha aprofitat per animar a tota la ciutadania a anar a veure l'arribada dels corredors i gaudir de l'espectacle que suposa tenir figures de primer nivell tan a prop, i ha agraït a la Unió Ciclista Vilanova la seva implicació en l'organització "Sabem que podem comptar amb la Unió Ciclista en la divulgació i la logística de la celebració de la Volta, com sempre hi ha estat, i els ho agraïm molt. Aprofito per animar a tots els col·lectius ciclistes de la ciutat, afeccionats, així com a les entitats esportives i a la ciutadania general, a sumar-se a la Volta, a anar a veure l'arribada de la 25a etapa i a fer que aquest nou pas de la Volta a Vilanova i la Geltrú sigui una festa per la ciutat".

El president de La Volta Ciclista a Catalunya, Rubèn Peris, ha volgut destacar la importància i la repercussió mundial que representa per la ciutat acollir aquest esdeveniment esportiu. "L'any passat la Volta va tenir impacte comunicatiu a 190 països, una xifra que enguany estem segurs es repetirà. El ciclisme és una prova esportiva que ven país, ven ciutat i ven recorregut per allà on passa. El dia de La Volta el nom de Vilanova i la Geltrú el coneixeran a 190 països i es posicionarà al mapa mundial".

Peris ha explicat que l'etapa que finalitza a la capital del Garraf és la més llarga d'aquesta edició. "Es preveu que sigui una prova molt ràpida, en sentit descendent. Si bé és una decisió que prenen els corredors, crec que es veurà un gran esprint".

El president de la Volta també ha volgut evidenciar el bon moment que viu el ciclisme català, fet que ho demostra l'alt nombre de corredors del nostre país en l'edició d'aquest any "Enguany s'han inscrit a la prova 7 ciclistes catalans. Feia molts anys que no hi havia tanta participació, el que ens demostra que el ciclisme al nostre país avança, i això és gràcies a un gran treball de base, com el que a Vilanova i la Geltrú fa la Unió Ciclista Vilanova".

La presentació de l'etapa vilanovina s'ha fet a la biblioteca Armand Cardona Torradell. La única biblioteca pública del país i d'arreu de l'estat que compta amb un destacat fons dedicat al ciclisme, gràcies en bona part a la donació que, ara fa un any, va fer la família del ciclista vilanoví, Lluís Pascual. El fons el Racó Ciclista es compon d'un centenar de monografies (amb biografies dels més grans ciclistes com Jacques Anquetil, Luis Ocaña, Eddy Merckx o Raymond Poulidor), a més de nombroses i rellevants publicacions periòdiques com el Velo i el Mirroir du Ciclisme. També han fet aportacions al fons, el mateix president de la Volta Rubèn Peris.

La Volta ciclista a Catalunya arribarà a Vilanova i la Geltrú divendres vinent, 25 de març, al voltant de dos quarts de cinc de la tarda. Els corredors entraran per la carretera de l'Arboç, giraran per la ronda Ibèrica en direcció Tarragona, seguiran per l'avinguda de la Torre del Vallès, C-246, avinguda de Cubelles i rambla de Josep Antoni Vidal, on se situarà la línia d'arribada. Un recorregut molt cèntric per afavorir la proximitat amb el públic, tal com ha explicat Rubèn Peris. "Vam valorar diferents opcions de recorregut i al final vam acordar amb l'ajuntament que aquest era el millor, perquè és més visual i aporta proximitat del públic amb els corredors"

L'alcaldessa ha afirmat que hi haurà afectacions en qüestions de mobilitat, en ser una cursa que arriba fins al centre de la ciutat que comportarà canvis en les rutines habituals d'un divendres a la tarda. "Hem demanat al departament d'Educació que les escoles facin jornada continuada divendres 25 de març, per reduir al màxim la mobilitat al centre. Divendres ens reunirem amb les direccions dels centres educatius i posteriorment traslladarem a les famílies tota la informació, segons les casuístiques de cada escola".

En paral·lel s'està preparant un dispositiu especial per fer arribar a la ciutadana la informació referent a les afectacions al trànsit i canvis en el recorregut del bus urbà. Així mateix, la Policia Local està acabant d'elaborar el dispositiu de seguretat i seguiment que faran els corredors durant el seu recorregut per la ciutat fins a arribar a la línia de meta.

.

.

.

.

Volta a Catalunya 1982 (Vilanova i la Geltrú)

Volta a Catalunya 1982 (Vilanova i la Geltrú)

Consulta totes les notícies relacionades relacionades amb:

Biblioteques, Esport, Seguretat i prevenció, Transport públic i mobilitat, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració