Menú

Els dies 31 de març i 1 d'abril Vilanova i la Geltrú celebrarà la Fira Zona E, que enguany recupera el seu format presencial

Comparteix:
17/03/2022 13:06

La principal novetat d'aquesta edició és l'increment de l'oferta educativa amb la incorporació de nous cicles formatius

La Fira Zona E - Sortides Educatives i Professionals del Garraf es tornarà a celebrar aquest any de manera presencial, després que els últims dos anys s'hagi hagut d'adaptar a un format virtual, a causa de la situació sanitària derivada de la pandèmia.

La Zona E, que es farà el dijous 31 de març i divendres 1 d'abril, canvia també d'escenari i instal·larà els seus estands a la plaça dels Pobles d'Espanya. Ja han confirmat la seva assistència els 24 centres educatius i institucions que van ser presents en la darrera edició presencial de 2019, procedents dels diferents municipis de la comarca del Garraf, del Baix Penedès (2 centres) i de l'Alt Penedès (1 centre).

Les principals novetats d'aquesta edició són el canvi d'emplaçament, el retorn a la presencialitat, si bé la fira manté també el format virtual, i un increment de l'oferta formativa, amb la incorporació de nous cicles formatius i especialitats de batxillerat.
 
A Vilanova i la Geltrú ja s'ha confirmat la possibilitat de realitzar l'any vinent tres nous cicles formatius de grau mitjà esportius en règim especial a l'Institut Manuel de Cabanyes (Vela, Bàsquet i Salvament i Socorrisme), un cicle de grau mitjà de Farmàcia i Parafarmàcia a l'Institut F.X.Lluch i Rafecas i un cicle de Cures Auxiliars d'Infermeria a l'Escola Pia de Vilanova.

L'Institut Alexandre Galí, de Les Roquetes, també ha confirmat un cicle de grau mitjà d'Estètica i Bellesa per l'any vinent, així com l'Institut La Talaia de Segur de Calafell, que oferirà una nova modalitat de batxillerat: Ciències i Tecnologia. Altres centres de la comarca estan a l'espera que els confirmin oficialment la nova oferta formativa que oferiran a partir del curs 2022-23.

La Zona E és l'aparador que emmarca l'oferta formativa postobligatòria de la comarca del Garraf. Una oferta que ha anat creixent, amb el pas de les diferents edicions, per tal d'informar, assessorar i orientar de manera personalitzada les persones que han de prendre la decisió de fixar els seus itineraris formatius i/o laborals. Està organitzada per l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) juntament amb una comissió liderada per la regidoria d'Educació i formada per representants de diferents centres educatius i serveis implicats.

La Fira aplega tota l'oferta de batxillerats, cicles formatius, programes de qualificació professional inicial, formació ocupacional, estudis universitaris, d'idiomes, de música, ensenyaments artístics d'arts plàstiques i disseny, així com formació contínua al llarg de la vida. Està adreçada als joves i les seves famílies, així com totes les persones interessades a formar-se en postobligatori i professionals del món educatiu i laboral.

Punt d'informació i orientació

L'espai comptarà amb un Punt d'Informació i orientació personalitzada per tal de donar resposta a l'alumnat, tant pel que fa a qüestions generals com a consultes i dubtes més específics. Les persones interessades seran ateses per un grup de professionals vinculats a l'IMET, a l'Oficina Jove Garraf, al Servei Educatiu del Garraf-EAP Garraf i a la Diputació de Barcelona.

La Zona E és oberta al públic en general. L'horari de dijous és de 9 a 14.30 hores i de 16.30 a 19.30 hores, i el de divendres de 9 a 14.30 hores. Les persones que no s'hi puguin desplaçar o que vulguin tornar a consultar l'oferta ho podran fer a través de la seva pàgina web.

Durant els dos dies, Canal Blau Ràdio realitzarà una programació especial en directe, des del recinte firal, amb entrevistes amb els responsables dels diferents centres educatius, per tal de difondre la seva oferta formativa.

La Zona E es trasllada enguany a la plaça dels Pobles d'Espanya

La Zona E es trasllada enguany a la plaça dels Pobles d'Espanya

S'incrementa l'oferta formativa de cara al curs vinent

S'incrementa l'oferta formativa de cara al curs vinent

Hi haurà un punt d'informació i orientació acadèmica

Hi haurà un punt d'informació i orientació acadèmica

Consulta totes les notícies relacionades relacionades amb:

Educació, Formació ocupacional, Treball
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració