Menú

VNG obre un laboratori de realitats immersives per experimentar amb Realitat Virtual i Realitat Augmentada

Comparteix:
13/05/2022 14:43

L'Immersive Lab, a Neàpolis, treballarà amb empreses, institucions i ciutadania per aplicar tecnologies en diferents àmbits

L'Immersive Experience Lab ha obert avui les portes a Neàpolis. Es tracta d'un espai per a l'experimentació, el disseny i la validació de projectes d'innovació tecnològica i social, centrats en les realitats immersives, és a dir, en Realitat Virtual, Realitat Augmentada i Realitat Mixta. La inauguració formava part del programa d'activitats de la Mweek a VNG, que promou a tot Catalunya iniciatives d'acostament de la tecnologia a la ciutadania.

L'alcaldessa de VNG, Olga Arnau, ha destacat les potencialitats del nou laboratori, "que promou projectes d'anàlisi, experimentació i impulsa l'emprenedoria amb relació a les tecnologies immersives". L'alcaldessa també ha posa en relleu el fet que el Lab "està a disposició de les empreses del territori per millorar la seva eficiència i competitivitat".

L'aposta de Neàpolis per les tecnologies immersives té relació amb la potencialitat d'aquestes aplicacions per crear entorns virtuals interactius de qualitat. La regidora d'Innovació, Conxi Martínez, ha explicat que l'objectiu és ser "un living lab de realitats immersives, d'experimentació, de formació especialitzada, un espai de recerca, un espai on testejar avenços". Per Martínez la voluntat és tenir un "ecosistema d'innovació obert i un espai de creació i producció de productes".

Sergi Figuerola, director tècnic de la Fundació i2CAT, sòcia tecnològica de Neàpolis, aposta per "potenciar sectors emergents que ens generen ocupació, que són tractors de l'economia" i per fer-ho des de diferents punts del territori català. "A Vilanova i la Geltrú hi ha un pol d'atracció tecnològica que cal que sigui reconegut a tot Catalunya".

Cristina Colom, directora de la Digital Future Society de la Mobile World Capital Barcelona, organitzadora de la Mweek, ha felicitat l'Ajuntament de VNG per "tota la transformació digital que està fent". Per Colom, la posada en marxa del Lab "és un dels millors exemples de com apropar la tecnologia a la ciutadania", que és l'objectiu de les activitats de la Mweek.

L'Immersive Experience Lab de Neàpolis vol ser també un espai de formació en tecnologies immersives, un espai dedicat a la recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+I), un ecosistema divers interessat en la innovació oberta i la cooperació entre els diferents agents d'un sistema i un espai de creació i promoció de nous productes tecnològics immersius i de realitats esteses.

Cristina Colom, Olga Arnau, Conxi Martínez i Sergi Figuerola

Cristina Colom, Olga Arnau, Conxi Martínez i Sergi Figuerola

Les tecnologies immersives permeten crear entorns virtuals de qualitat

Les tecnologies immersives permeten crear entorns virtuals de qualitat

Inauguració de l'Immersive Experience Lab

Inauguració de l'Immersive Experience Lab

L'Immersive Lab treballa en projectes de Realitat Virtual

L'Immersive Lab treballa en projectes de Realitat Virtual

Consulta totes les notícies relacionades relacionades amb:

Creació, innovació i tecnologia
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració