Menú

El Port de Vilanova i la Geltrú segueix creixent

Comparteix:
13/07/2022 14:45

S'ha inaugurat la rehabilitació de la nau de mercaderies que va quedar destruïda per l'esclafit de 2019

Aquest mes de juliol ha finalitzat la rehabilitació de la nau de mercaderies del port comercial de Vilanova i la Geltrú que va quedar totalment destruïda per l'esclafit del 12 d'agost de 2019.

El director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila, ha assistit a l'acte de posada en funcionament de la nau, que s'ha reconstruït amb el nou model d'arquitectura BIM (Building Information Modelling), un sistema col·laboratiu i intel·ligent que permet fer projectes complets, econòmics, i amb una important eficiència energètica.

Les obres de rehabilitació d'aquesta nau d'emmagatzematge de mercaderies, sumades a les obres de recuperació del calat del port per millorar l'entrada i la sortida dels vaixells, han suposat una inversió de 715.200 € per part de la Generalitat.

I és que, tal i com ha recordat Pere Vila, “L'aposta pel port de Vilanova és important per part de Ports de la Generalitat. L'objectiu és anar modernitzant els ports, posar-los al lloc que es mereixen pel que fa a mercaderies, i hi ha pocs ports que s'hi dediquin”.

En aquest sentit, Vila ha explicat que “aquesta instal·lació portuària és de les més importants que tenim i és molt demandada. Tenim diverses empreses interessades en un creixement sostenible i una visió empresarial important. Volem modernitzar el port de la mà de l'Ajuntament, però això requereix temps”.

L'alcaldessa Olga Arnau, acompanyada per la regidora d'Empresa Conxi Martínez, ha revelat que “el departament d'Empresa de l'Ajuntament ha rebut aquestes necessitats d'empreses, algunes ja ubicades al nostre port i d'altres que hi volen ser, per poder ubicar-hi projectes punters i avançats en matèria de sostenibilitat”.

Ara cal redissenyar els plans d'usos del port, de cara al nou pla d'inversions previst a partir de 2023. Aquests usos permetrien instal·lar indústries de la tecnologia, la investigació, i noves eines que necessita el medi marí per la sostenibilitat.

“Volem ser punters en aquesta indústria. El port és un dels llocs on hi ha més activitat econòmica de la ciutat, i estem contents de veure que se segueix invertint per projectar la ciutat. Ports de la Generalitat continua apostant pel nostre com un dels ports clau on cal dotar aquesta necessitat d'infrastructures per donar el servei necessari”, ha reblat l'alcaldessa.

Pere Vila, Francesc Macias, Olga Arnau i Conxi Martínez han visitat la nau rehabilitada

Pere Vila, Francesc Macias, Olga Arnau i Conxi Martínez han visitat la nau rehabilitada

La nau es destina a l'emmagatzematge de mercaderies

La nau es destina a l'emmagatzematge de mercaderies

.

.

Consulta totes les notícies relacionades relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Creació, innovació i tecnologia, Empresa, Reactivem VNG
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració