Menú

Neàpolis acull activitats destinades a infants i joves per incentivar la creativitat utilitzant la tecnologia

Comparteix:
22/09/2022 10:57

Un taller d'Art i tecnologia i la participació en la Fist Lego League, principals novetats

Un taller sobre art i tecnologia és la novetat més destacada de les activitats adreçades a nens i nenes per promoure la creativitat i la tècnica. Neàpolis acull de nou aquest curs múltiples propostes destinades a infants que fomenten l'enginy i la imaginació.

"Un dels objectius de Neàpolis és fomentar i estendre les noves tecnologies i fer-ho sobretot en el públic infantil i juvenil" explica la regidora d'Innovació, Conxi Martínez, "és per això que l'any 2015 vam iniciar el programa Tecnokids que, conjuntament amb les entitats Funlab i Tecnolab, porta a terme una sèrie de cursos".

Des dels inicis de les activitats han participat en els tallers i cursos més de 10.000 escolars. "La intenció és fomentar totes aquestes vocacions en les noves tecnologies en la canalla que puja" diu Conxi Martínez. Les propostes d'aprenentatge tecnològic arriben a nens i nenes vilanovins a través del PAE, el Pla d'Animació Educativa, i també des de Neàpolis. Una de les apostes és fer créixer entre les nenes les vocacions tecnològiques, "com a novetat aquest any fem un enfocament especial a les arts creatives, amb aquesta finalitat, poder incloure més nenes en aquests tallers" avança la regidora.

El Tecnoart és una proposta pensada per infants des de 3r fins a 6è de primària, "és una extraescolar que fa és una barreja entre l'art i la tecnologia, barregem la part artística, la part creativa i la part tecnòloga" avança Anna Pujals, de Tecnolab, "farem coses com una pel·lícula amb stop motion o animar robots".

Continuant amb les experiències iniciades en anys anteriors, segueixen també les activitats extraescolars del Tecnolab i el Funlab. El Tecnolab és un projecte educatiu i lúdic on es fusiona la tecnologia amb la innovació i la creativitat. El taller promou la innovació, la imaginació i el treball en equip, desvetllant en nens i nenes la curiositat a través del joc, la recerca i l'experimentació. "Ja fa uns set anys que estem a les escoles de VNG i de la comarca ensenyant programació, robòtica i activitats makers" explica Núria Prat, de l'entitat Tecnolab, "el que fem són robots, però en comptes d'utilitzar robots de les marques comercials, els fem nosaltres amb les pròpies mans, utilitzem cables, soldem...".

El Funlab és també un taller que es basa en l'aprenentatge experimental en noves tecnologies. La base és el concepte STEAM, una integració entre ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques (Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics). Els nois i noies del taller participaran en la First Lego League, "fa sis anys que participem en aquesta competició en l'àmbit mundial" precisa Marc Escolà, responsable del FunLab, "ens donen un kit de robòtica amb un tauler i els nanos ha de fer certes proves, es treballa en la programació del robot i en un projecte científic". Enguany la temàtica és l'energia. Les proves es disputaran els mesos de febrer i març de 2023.

A banda dels tallers, al llarg de les pròximes setmanes hi haurà activitats com ara una hackató, tallers de realitat virtual i els tallers de fanaleds de Nadal. Del 10 al 15 d'octubre, per exemple, es durà a terme a tot Europa la CodeWeek i Neàpolis hi participarà organitzant una hackató. Es tracta d'un esdeveniment on programadors informàtics i altres persones involucrades en el desenvolupament de programari col·laboren intensament en un projecte concret.

A la Fira de Novembre el Funlab i el Tecnolab oferiran diversos tallers de realitat virtual per a nens i nenes, i per Nadal es faran altre cop els tallers de fanaleds, i el Funlab prepara una col·laboració amb la Marató de TV3 i un Scape Room dels Reis.

 

Més informació:

FUNLAB

TECNOLAB

Les activitats fomenten la creativitat i el treball en equip

Les activitats fomenten la creativitat i el treball en equip

Les propostes s'adrecen a infants i joves

Les propostes s'adrecen a infants i joves

L'objectiu és incentivar en nens i nenes vocacions tecnològiques

L'objectiu és incentivar en nens i nenes vocacions tecnològiques

L'alumnat del Funlab inicia la preparació per la First Lego League

L'alumnat del Funlab inicia la preparació per la First Lego League

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Creació, innovació i tecnologia
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració