Menú

La Cercavila de l'Imaginari Premi Antoni Carné, al millor Projecte d'Associacionisme Cultural Català

Comparteix:
14/11/2022 10:38

El premi és un reconeixement a les iniciatives impulsades per les entitats i persones vinculades al moviment associatiu

La Cercavila de l'Imaginari ha estat guardonada amb el Premi Antoni Carné, com a millor Projecte d'Associacionisme Cultural Català, en un acte celebrat aquest diumenge a la tarda al Teatre Kursal de Manresa.

El premi, organitzat per l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, vol ser un reconeixement a les iniciatives impulsades per les entitats i persones vinculades al moviment associatiu.

La Cercavila de l'Imaginari va néixer l'any 1999 per iniciativa del grup de Pabordes de la Festa Major i els membres de l'Estaquirot Grup de Teatre, i la col·laboració de persones voluntàries de diferents disciplines artístiques. Se celebra cada 6 d'agost, i actualment està impulsada per l'Associació de la Cercavila de l'Imaginari.

Protagonitzada per infants i adolescents del municipi, la cercavila està formada per vuit balls, Ball de la Fundació de la Vila Nova, Ball de Miralpeix, Ball de Pescadors, Ball de la Lluna en un Cove, Ball del Cep, Ball de les Coves de Ribes, el Ball de l'Arribada del Ferrocarril i el Ball de la Sínia, inspirats en contes i llegendes de Vilanova i la Geltrú i la comarca del Garraf.

Cada ball té els seus personatges i una melodia pròpia. Les seves coreografies segueixen models de danses ja existents com el Ball de Cercolets, el Ball de Bastons o el Ball de Gitanes. D'aquesta manera el conjunt de balls, que es representen l'endemà de la Festa Major, esdevenen una escenificació ballada que reivindica el patrimoni llegendari de la ciutat.

Ha estat precisament l'originalitat d'aquesta iniciativa, així com la capacitat de difondre la història i l'imaginari local de Vilanova i la Geltrú entre les noves generacions el que ha valorat el jurat, en la concessió del premi.

Teatre Kursal, Manresa

Teatre Kursal, Manresa

Cercavila de l'Imaginari de Vilanova i la Geltrú

Cercavila de l'Imaginari de Vilanova i la Geltrú

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Entitats, Festa, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració