Menú

Creix el nombre d'establiments del mapa de consum responsable de VNG

Comparteix:
15/11/2022 14:49

Tallers gratuïts per fomentar hàbits sostenibles, elaboració de productes a casa i tastos ecològics

El mapa de consum responsable de Vilanova i la Geltrú arriba gairebé a la cinquantena d'establiments. El nombre de referències adherides a la iniciativa ha crescut i ara mateix inclou 46 punts. Es tracta de productes i serveis compromesos amb valors com l'ecologia, la proximitat, la sostenibilitat i la responsabilitat social.

Per tal de donar a conèixer alguns hàbits relacionats amb el consum responsable, l'Ajuntament promou aquesta tardor quatre tallers gratuïts que imparteixen alguns membres que formen el mapa. El primer serà el 22 de novembre, sobre aromateràpia, a càrrec de l'Herbolari l'Espígol. El 25 de novembre s'organitza un taller sobre criança sostenible, a càrrec de Som Llavors, el 30 de novembre es farà un maridatge de pans artesans i vins catalans, a càrrec de Ferment i 12 DO's, i l'1 de desembre Cafès Novell i Club del Cafè Novell VNG faran una sessió d'introducció al món del cafè. Els tallers tenen places limitades i cal inscripció prèvia. AQUÍ

El regidor d'Economia Social i Solidària, Jaume Carnicer, valora positivament el creixement d'iniciatives adherides al mapa i anima a comerços i serveis a formar part del llistat. Carnicer creu que “podem satisfer les nostres necessitats d'una forma més conscient i compromesa, escollint productes, serveis i canals de comercialització que incideixin de manera positiva en les persones, la societat i el medi ambient”.

Davant de la proximitat a les dates nadalenques, una època en què el consum augmenta, el regidor anima a la ciutadania a apostar per iniciatives de proximitat i “que ofereixen serveis i productes amb valors afegits”.

El Mapa de Consum Responsable de Vilanova i la Geltrú es va posar en marxa el juny de l'any 2021, amb una trentena de referències i amb l'objectiu d'anar incorporant noves propostes al llistat.

El mapa està publicat al web i permet veure geolocalitzats cadascun dels establiments que l'integren, identificats amb una icona pròpia. Clicant-hi a sobre, es desplega una fitxa descriptiva amb totes les dades del comerç o entitat, enllaços de contacte i un resum de la seva activitat.

46 establiments formen part del mapa

46 establiments formen part del mapa

El consum responsable promou la sostenibilitat social i mediambiental

El consum responsable promou la sostenibilitat social i mediambiental

Consulta totes les notícies relacionades relacionades amb:

Ciutat verda, Comerç, Consumidors
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració