Menú

MSTECH Europe s'instal·larà a una de les naus de Mahle, i donarà feina a 25 persones provinents de l'antiga fàbrica

Comparteix:
13/12/2023 15:26

El conseller d'indústria, Roger Torrent, anuncia que aquest fabricant de components electrònics invertirà 6 milions d'euros per instal·lar-se a VNG

L'empresa MSTech, que fabrica components electrònics, s'instal·larà a Vilanova i la Geltrú, en una de les antigues naus de Mahle. El conseller d'Indústria, Roger Torrent, ha anunciat avui l'acord que farà possible, entre altres, la contractació de 25 persones de l'antiga factoria i que suposarà una inversió de 6 milions d'euros a la ciutat.

Torrent ha destacat els esforços que han fet conjuntament Ajuntament, Generalitat, sindicats i empresa per reindustrialitzar, després que la Mahle tanqués portes a VNG el gener de 2022 i deixés al carrer a 345 persones. El conseller ha emmarcat l'acord en el treball que s'està duent a terme per reindustrialitzar Catalunya, "amb tres eines: processos de captació d'inversió estrangera que ens ajudin a reposicionar-nos, ajudant a créixer a les empreses d'aquí i a les ja establertes, i en la reindustrialització, en els casos en què, lamentablement, hi hagi tancament".

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz, ha agraït l'aposta de l'empresa, "estic convençut que avui és l'inici d'una llarga i estreta relació entre MSTech i VNG", i s'ha mostrat esperançat pel que fa a la instal·lació a la ciutat de noves activitats econòmiques. L'alcalde "Això no s'acaba aquí, és l'inici d'una aposta per la reindustrialització. Espero que tindrem bones notícies a mitjà termini també per l'altra nau de Mahle". Juan Luis Ruiz ha volgut transmetre un missatge d'optimisme, malgrat el cop dur que va significar l'anunci del tancament ara fa dos anys.

MSTech és un referent en el desenvolupament d'equips i maquinària de fabricació electrònica, que se situen al procés final de fabricació d'un circuit electrònic. Jean Baptiste Bénard, CEO de l'empresa, ha explicat l'aposta per la investigació i el desenvolupament, tot recordant els seus inicis, "vam començar desenvolupant una làmpada". Bénard creu en la creació a VNG d'un pol industrial especialitzat en els materials semiconductors, "hem d'aconseguir portar a Europa aquesta indústria altre cop", i també vol treballar en la formació i en la captació de talent local. "Volem crear un viver de talents, remodelar aquest edifici i ser exemple per atraure grans empreses".

També per part de l'empresa, Joan Carrillo, responsable d'Afers Exteriors de MSTech, ha destacat el treball conjunt i la voluntat de totes les parts implicades per arribar fins aquí. "Avui celebrem un somni" ha dit, "el vostre compromís amb el desenvolupament econòmic i la innovació ha estat un far. VNG, gràcies per ser un soci proper, gràcies pel lideratge en la creació d'un entorn propici".

L'anunci de la instal·lació de MSTech a l'antiga planta de Mahle, al carrer de la Masia del Notari, s'ha fet aquest matí en una visita del conseller Roger Torrent a la nau. Torrent s'ha reunit amb l'alcalde de VNG, directius de MSTech, representants dels sindicats de Mahle, el director general d'Indústria, i el director de desenvolupament de negoci de l'ICF, i entre altres.

El Departament d'Empresa i Treball concedirà un ajut a la companyia d'1,4 milions d'euros i l'Institut Català de Finances un préstec de 2,7 milions d'euros, que estarà bonificat en un 2% per la Direcció General d'Indústria.

La posada en marxa de la nova activitat industrial a VNG es preveu per l'any 2024.

L'alcalde de VNG, el conseller d'Empresa i Treball, i representants de MSTech

L'alcalde de VNG, el conseller d'Empresa i Treball, i representants de MSTech

Juan Luis Ruiz ha agraït el treball per la reindustrialització de VNG

Juan Luis Ruiz ha agraït el treball per la reindustrialització de VNG

Reunió entre Generalitat, ajuntament, MSTech i sindicats de Mahle

Reunió entre Generalitat, ajuntament, MSTech i sindicats de Mahle

MSTech s'Instal·larà a la nau de Masia del Notari

MSTech s'Instal·larà a la nau de Masia del Notari

Interior de l'antiga nau de Mahle

Interior de l'antiga nau de Mahle

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Empresa
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració