Menú

Enquesta a les famílies amb menors de 18 anys per copsar les necessitats dels infants i adolescents de la ciutat

Comparteix:
14/12/2023 15:28

L'Ajuntament ha iniciat la diagnosi per a confegir el nou Pla Local d'Infància i Adolescència 2024-2029

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està treballant en el nou Pla Local d'Infància i Adolescència (PLIA 2024-2029), amb la voluntat d'impulsar i millorar les accions i serveis destinats a la infància i l'adolescència. Ja s'ha iniciat l'actualització i revisió d'aquest document estratègic que ha de guiar les polítiques adreçades al benestar de la infància, l'adolescència i les seves famílies.

Amb l'objectiu que sigui un Pla útil i compti amb totes les visions i sensibilitats, és imprescindible la participació d'infants, adolescents, famílies, entitats, persones expertes, i la col·laboració de tots els agents del territori implicats.

Per això, durant aquest procés de diagnosi s'ha creat una enquesta destinada a totes les famílies amb infants i joves menors de 18 anys. L'enquesta ha de servir per ampliar al màxim les apreciacions, la diversitat i les aportacions, participant activament en la detecció de necessitats i interessos de les famílies i que aquestes quedin recollides en el Pla.

L'enquesta estarà oberta fins a finals de gener en aquest enllaç. No cal registrar-se ni obrir sessió, i és totalment anònima.

S'hi podran respondre preguntes sobre l'oferta escolar a la ciutat, d'activitats extraescolars, els recursos i equipaments que utilitzen habitualment, l'oferta de lleure o els dispositius digitals, entre d'altres.

La regidora d'Infància i Adolescència, Gisela Vargas, explica que “Volem recollir les realitats diverses que viuen les famílies i poder configurar respostes de ciutat des de la mirada dels infants, dels adolescents i de les famílies. Creiem que comptar amb el màxim d'aportacions és essencial per construir una ciutat amb més oportunitats per a tothom. Massa sovint es parla dels infants i del jovent com el futur, oblidant que els nens i les nenes, els adolescents i la joventut són ciutadania de ple dret avui. Per això el PLIA esdevé un instrument imprescindible per transmetre aquesta mirada al conjunt de polítiques públiques que s'impulsen des de l'Ajuntament.”

Durant la passada Fira de Novembre, en el marc del Dia Internacional dels Drets dels Infants, es va celebrar “La ciutat de la infància”, una activitat lúdica i participativa on 340 famílies van poder fer propostes per a la nostra ciutat. Va ser la primera acció participativa per incloure al PLIA, i l'”arbre dels desitjos” va recollir més de 200 aportacions en 3 àmbits: oci i lleure, salut i benestar, i participació i convivència.

Els propers passos per a la diagnosi seran les dinàmiques per a fomentar la participació activa dels infants a totes les escoles de la ciutat i, simultàniament, la convocatòria de les comissions de Protecció i de Promoció de la Taula d'Infància on participen més de 60 serveis, recursos, entitats i agents del territori que tenen incidència directa en l'àmbit.

L'arbre dels desitjos ja ha recollit aportacions de les famílies

L'arbre dels desitjos ja ha recollit aportacions de les famílies

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Infància
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració