Menú

Comença la reparació de les filtracions d'aigua a la teulada i la façana del CEM Isaac Gálvez

Comparteix:
11/01/2024 12:17

Les obres es duen a terme al matí i són compatibles amb l'activitat esportiva a la tarda i la nit

Aquesta setmana han començat la reparació de la façana i la teulada del Centre Esportiu Municipal Isaac Gálvez. L'edifici de la ronda Ibèrica té problemes de filtracions d'aigua que afecten l'activitat esportiva quan plou.

L'actuació es concentra en la millora de la coberta del pavelló i la substitució del tancament translúcid de la façana. L'objectiu és garantir l'estanquitat d'aquests dos punts, ja que ara, quan plou, hi ha filtracions d'aigua que afecten la pràctica esportiva.

El regidor d'Esports Miguel Ángel Iglesias ha mostrat la seva satisfacció per finalment poder dur a terme aquesta obra. “Hem anat sempre fent petites actuacions de reparació” ha recordat, “hem hagut de fer molta reparació del parquet malmès, i amb aquesta actuació ens evitarem aquests problemes”. El regidor, a més destaca que “els materials que posen ara són molt millors que els que hi havia abans”, i explica que “guanyem en condicions acústiques i també es milloren les condicions tèrmiques”.

La coberta de l'edifici té una superfície 2.750 m² i cobreix la pista esportiva i part de les graderies. L'actuació consisteix en la substitució de la xapa exterior per un panell aïllant d'altes prestacions. La xapa perforada interior i l'aïllament actual es mantindran. A la façana se substituirà la fusteria existent per una fusteria fixa translúcida.

Les obres compten amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona, que finança la totalitat de l'actuació, amb un cost de 250.000 €, dins de la línia de "Millora de l'eficiència energètica d'equipaments esportius" de les subvencions a "Projectes sostenibles".

La reparació té una durada prevista de dos mesos i es du a terme entre les 8 del matí i les cinc de la tarda, cosa que permet mantenir l'activitat esportiva a la tarda i vespre.

El pavelló de la ronda Ibèrica es va inaugurar l'any 1992 i durant els primers vint anys no va presentar problemes de filtracions d'aigua. A partir del 2012 van començar a aparèixer deficiències en la impermeabilització de la coberta i en la fusteria fixa translúcida vertical. Els últims deu anys s'han realitzat diferents intervencions per millorar l'estanquitat d'aquests elements, però la vida útil dels materials de coberta i del tancament vertical ha finalitzat i és necessari substituir-los.

Substitució de la coberta del CEM Isaac Gálvez

Substitució de la coberta del CEM Isaac Gálvez

La coberta i la façana presentaven problemes de filtracions d'aigua

La coberta i la façana presentaven problemes de filtracions d'aigua

El regidor d'Esports, amb personal responsable de l'obra

El regidor d'Esports, amb personal responsable de l'obra

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Esport, Urbanisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració