Menú

Vilanova i la Geltrú presenta a FITUR el potencial de la ciutat per acollir esdeveniments esportius

Comparteix:
24/01/2024 19:19

Les platges de la ciutat acolliran el 7,8 i 9 de juny l'inici de l'Arena Handball Tour

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú participa a FITUR, Fira Internacional de Turisme, tot destacant el potencial de la ciutat per acollir esdeveniments esportius. Una capacitat refermada després d'haver estat la seu de les proves preliminars de la Copa Amèrica davant la platja de Ribes Roges el setembre de 2023. Habilitats i aptituds que aquest estiu es tornaran a posar en pràctica quan les platges de la ciutat acullin l'inici de l'Arena Handball Tour 2024.

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú s'ha desplaçat fins a Madrid per participar en una de les activitats programades a l'espai conjunt de la Diputació de Barcelona i l'Agència Catalana de Turisme, a l'estand B-10 del pavelló 7 d'IFEMA. Acompanyaven l'alcalde, Juan Luis Ruiz, la regidora de Projecció de Ciutat, Capitalitat i Empresa, Anna Ribera, i el regidor d'Esports, Miguel Ángel Iglesias, desplaçats fins a FITUR per testimoniar la idoneïtat i els atractius d'una ciutat on el patrimoni natural i paisatgístic del mar i les platges conviu amb un ric patrimoni cultural, festiu i gastronòmic.

Tot un conjunt de fortaleses que s'apleguen a Vilanova i la Geltrú i que complementen l'oferta com a destinació turística de qualitat que ara s'obre a la celebració de competicions esportives al redós del mar i les platges. L'alcalde ha ofert una breu presentació de la ciutat amb el títol Submergeix-te a l'Experiència: Platges, Esport i Natura a Vilanova i la Geltrú".  L'alcalde s'ha mostrat convençut que: "Com hem fet sempre en anteriors ocasions, tota la ciutat s'implicarà perquè l'esdeveniment sigui un èxit". La presentació vilanovina ha tancat un intens programa d'activitats al llarg de tota una jornada dedicada a la promoció de les destinacions turístiques de Barcelona, que en el cas de la capital catalana se centrarà, entre altres punts, en la celebració de la 37a Copa Amèrica.

Vilanova i la Geltrú ha exposat l'estratègia turística enfocada a posicionar-se com a espai de privilegi per a l'acollida d'esdeveniments esportius específicament orientats a realçar les platges i l'activitat esportiva que es pot fer a la sorra i també al mar.

1a seu del circuit nacional d'handbol platja

La presència vilanovina a FITUR ha comptat a més a més amb un anunci en consonància amb aquest nou posicionament local per consolidar cites i esdeveniments esportius. Les platges de Ribes Roges i de Darró acolliran els dies 7,8 i 9 de juny l'inici de l'Arena Handball Tour 2024.

Vilanova i la Geltrú serà la primera de les seus des d'on s'iniciarà aquest torneig del circuit nacional d'handbol platja, que enguany arribarà a la novena edició sota l'impuls de la Reial Federació Espanyola d'Handbol.

La presentació d'aquest esdeveniment de rang Arena 1000 ha estat la culminació de la presentació vilanovina a FITUR. A més a més de l'alcalde de Vilanova, Juan Luis Ruiz, hi ha participat el vicepresident de REFBM i responsable de l'Àrea de Competicions, Blas Parrilla. Tots ells han intervingut en sengles presentacions i una petita taula rodona moderada per Lluís Rabaneda,  vicepresident de la Federació Internacional de Piragüisme, membre de l'assemblea del COE, i fundador de RocRoi, empresa d'esports d'aventura amb base al port Vilanova.

L'Arena Handball Tour es desenvolupa durant tot l'estiu en diferents platges de municipis de l'Estat i Vilanova i la Geltrú és la primera de les seus on començarà el circuit que suposa el retorn de la competició a Catalunya. El retorn a un territori que ha estat un dels grans planters de l'handbol platja a tot l'Estat. Des del 2016, any en què va tenir lloc un esdeveniment Arena 1000 a Calella, el circuit no es disputava en platges catalanes.

Aquesta cita esportiva tornarà a situar la ciutat en el mapa com el municipi que arrenca novament una competició, en aquest cas d'àmbit estatal. L'Arena 1000 Vilanova i la Geltrú preveu la mobilització i la presència de 1.500 esportistes de tot l'Estat, amb més de 150 equips masculins i femenins. 

L'estada a FITUR de l'alcalde i regidors vilanovins ha estat també l'oportunitat per a celebrar contactes i trobades de treball per tractar el futur desenvolupament de les estacions nàutiques o sondejar les possibilitats per optar al segell de certificacions de destinació turística intel·ligent per a Vilanova i la Geltrú. Aprofitant l'estada i coincidència a FITUR de múltiples agents turístics implicats, demà és prevista una sessió de treball amb l'Agència Catalana de Turisme.

.

.

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Ciutat verda, Esport, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració