Menú

El Carnaval de Vilanova i la Geltrú aposta per la millora de la seguretat

Comparteix:
25/01/2024 14:11

La principal novetat serà el control d'aforament amb polseres en les guerres de Les Comparses a la plaça de la Vila

Un dels carnavals més matiners dels darrers anys aixeca el teló divendres 26 a les 19.30 h amb una presentació pública del programa que tindrà lloc al Mercat del Centre. Abans però, la primera Tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Teresa Llorens, i el president de la FAC, Dídac Santos, han exposat els principals trets distintius de l'edició d'enguany del Carnaval de Vilanova i la Geltrú.

Llorens ha destacat l'augment del pressupost consignat per l'Ajuntament, que s'amplia fins als 100.000 euros, com a “aposta per la cultura popular, que és un element clau i de cohesió social que ens permet projectar la ciutat”. El president de la FAC ha agraït l'augment de la dotació pressupostària, així com també “a les empreses vilanovines que esponsoritzen el 25% del cost del Carnaval”.

Dídac Santos ha posat el focus “en la millora de la seguretat” en els diversos actes, com en “el control d'aforament de les guerres de Les Comparses a la plaça de la Vila que es farà a través d'unes polseres” que determinen l'hora d'entrada a plaça. Una novetat d'aquesta edició que pretén garantir unes guerres lluïdes amb un màxim de 1.100 parelles en cada una de les set batalles programades. La FAC també aposta per dur a la plaça de les Neus les guerres de les 1.200 parelles de comparses infantils i mantenir l'èxit de l'espai Barquetes de l'any passat, que enguany aplegarà 200 parelles.

El programa conté 170 actes en un any en què es commemorarà el 50 aniversari del Caramel i també el mig segle de la recuperació del Vidalot. L'èxit de l'any passat dels Coros infantils s'ha vist recompensat amb l'ampliació a dos dies per tal de donar cabuda al gran interès que ha despertat en els més petits i la vinculació amb les escoles. “Cal cuidar les noves generacions, que són les qui faran perdurar el nostre Carnaval en el futur” ha dit Teresa Llorens, qui també ha afegit que “la millora de la seguretat també és la millora de la sensibilització que es farà a través dels Punts Lila” que novament seran presents en diversos actes per garantir una festa segura.

Dídac Santos també ha ressaltat l'aposta pel Ball de mantons, buscant “obrir-lo a tota la ciutat, tant als joves com a la gent més gran per qui l'horari nocturn no era el més adient”.

El Carnaval, sempre amb tu
Com en els darrers anys, l'app Vilanova transformarà el seu aspecte prenent els motius del cartell del Carnaval per facilitar l'accés al programa d'actes. A partir de l'1 de febrer, tots els usuaris de l'aplicació veuran com canvia la portada i tindran sempre al seu abast tots els actes de la programació d'enguany amb la data i hora de celebració, així com la geolocalització de la ubicació on tindran lloc. Si encara no la tens, pots descarregar-te-la a través del següent enllaç onelink.to/vilanova.

L'Ajuntament augmenta fins els 100.000 euros la dotació pressupostària

L'Ajuntament augmenta fins els 100.000 euros la dotació pressupostària

Dídac Santos és el president de la FAC

Dídac Santos és el president de la FAC

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració