Menú

Avancen les obres per millorar l'eficiència de la xarxa d'aigua a Sant Joan

Comparteix:
14/06/2024 14:15

L'actuació suposarà també la construcció de rampes en una vintena de voreres

La Companyia d'Aigües de VNG ha començat la renovació de la xarxa de subministrament a la zona de Sant Joan, entre els carrers de Menéndez i Pelayo, Josep Coroleu, Francesc Macià, Pare Garí i Teodor Creus i Coromines. Les obres suposaran també millores en l'accessibilitat en una vintena de voreres. L'operació durarà sis mesos i té un cost de 302.000 €.

L'alcalde de VNG, Juan Luis Ruiz, destaca que es tracta “d'unes millores de renovació, disposaven d'unes canonades antigues, de fibrociment, amb poc rendiment” i ho emmarca dins de les accions de “millora continua que estem fent de la xarxa”. Per Juan Luis Ruiz “a més de conscienciar la ciutadania que hem de fer un ús racional de l'aigua, també les infraestructures han d'estar preparades per no perdre'n ni un metre cúbic”.

L'actuació implica el canvi a canonades de polietilè, el remallat de la xarxa, la instal·lació de noves vàlvules i nous punts antiincendis. Una gran part de les canalitzacions velles són de fibrociment i de diàmetres reduïts. Amb les obres també s'instal·laran 43 noves vàlvules que milloren les maniobres, es renoven els ramals d'escomesa existents, s'instal·len set nous hidrants contra incendis i es reforcen algunes de les connexions actuals.

Aprofitant l'obertura de rases pel canvi de canonades, s'estan fent rebaixos per millorar l'accessibilitat de les voreres en alguns punts dels carrers de l'Aigua (2 punts), Sant Onofre (8 punts), Torre d'Enveja (1 punt), Bailèn (2 punts), Lepant (8 punts), Bruc (4 punts). Els graons de les voreres se substitueixen per rampes, amb rajoles de paviment antilliscant de color vermell.

El regidor de Serveis Urbans, Gerard Llobet, explica “en totes les actuacions que fa l'Ajuntament globalment anem incorporant els criteris d'accessibilitat”. Gerard Llobet remarca que “allà on puguem aprofitar una intervenció de l'aigua, del gas, d'enllumenat... incorporem el manteniment i la millora de la qualitat de l'espai públic”.

Un cop finalitzin les obres en aquest sector, la previsió és continuar les millores de les canonades a Sant Joan, amb la segona fase de l'àmbit Josep Coloreu Nord, que inclou la zona entre els carrers de Menéndez i Pelayo, Francesc Macià, Pare Garí i Tarragona.

Les actuacions de renovació de la xarxa que du a terme la Companyia d'Aigües tenen per objectiu millorar les condicions del subministrament, augmentant l'eficiència de la distribució, tenint un major control de la xarxa i reduint la quantitat d'aigua que es perd a causa de les fuites. Ja fa anys que el servei municipal treballa per redimensionar la xarxa d'aigua potable existent en moltes zones de la ciutat i poder incrementar pressions i millorar els cabals instantanis.

Renovació de la xarxa de l'aigua a Sant Joan

Renovació de la xarxa de l'aigua a Sant Joan

Amb les obres també s'arrangen una vintena de voreres

Amb les obres també s'arrangen una vintena de voreres

Es substitueixen les canonades de fibrociment per noves de polietilè

Es substitueixen les canonades de fibrociment per noves de polietilè

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració