Bases del concurs
Ingredients:
Els canapès han de ser elaborats amb productes adquirits al Mercat del Centre i amb una mida de 5x5cm.
Quantitat i Presentació:
Cada participant haurà de portar preparat un mínim de 6 unitats del seu canapè per a la degustació del jurat i el públic.
Els canapès s'han de presentar a l'Aula Gastronòmica del Mercat del centre el divendres 9 d'agost a les 19 h, en una safata proporcionada per qui participa.
Desenvolupament del Concurs:
Preparació:
Els/les participants hauran de portar preparats els canapès. Disposaran d'una taula de treball per acabar de muntar els canapès durant el temps del concurs.
Degustació i Valoració:
La degustació dels canapès es farà entre les 19 i 20 h per part del jurat.
Els canapès es valoraran segons els següents criteris: gust (40%), presentació (30%), originalitat (30%).
Jurat:
El jurat estarà compost per professionals del sector culinari i representants del Mercat del Centre.
Entrega de Premis:
L'entrega de premis es farà al final del concurs a l'Aula gastronòmica a les 20 hores del divendres 9 d'agost.
Els/les guanyadores hauran de ser presents a l'entrega de premis per poder rebre el premi.
Condicions Generals:
Drets d'Imatge:
Qui participa accepta que les seves imatges i les dels seus canapès poden ser utilitzades amb finalitats promocionals pel Mercat del Centre.
Responsabilitat:
El Mercat del Centre no es fa responsable de qualsevol accident o incidència que pugui ocórrer durant el desenvolupament del concurs i/o de possibles incidències derivades de la manipulació dels aliments.
Acceptació de les Bases:
La participació en el concurs implica l'acceptació de totes les bases i condicions.
Per a més informació i inscripcions, visiteu el lloc web de l'Aula Gastronòmica:
https://vilanova.cat/comerc/aula-gastronomica o contacteu amb les oficines del mercat, tel. 93 893 00 85, mail: mercatsmunicipals@vilanova.cat
________________________________
Aquesta proposta de bases del concurs es pot adaptar segons les necessitats i particularitats de l'organització i el context del Mercat del Centre.
Aquest mes de juliol la cuina de mercat estarà protagonitzada pel Jordi Delgado, la Pruvi Artigas i la Lluïsa Suarez, que com sempre ens faran plats elaborats a partir de productes del mercat. També ens visitarà el xef Adrià Onaindia que ens ensenyarà a fer plats típics d'estiu.
El divendres 5 ens visita el periodista Guillem Mercader que ens elaborarà uns pistons rossejats, i acabarem el 12 amb un taller de cuina d'aprofitament.
És un nou servei que es va inaugurar el 10 de febrer de 2023 al Mercat del Centre ubicat en una antiga parada del mercat.
Està concebuda com un una eina de divulgació dels productes de proximitat i de la gastronomia local per fer diverses activitats tals com tallers, xerrades, maridatges, demostracions i tot allò creatiu dedicat a l'alimentació saludable i el coneixement culinari.
També és una eina de dinamització del propi mercat i de les empreses, institucions i entitats locals.
Què aporta l'aula al Mercat?
1. Promoció de productes locals (que es venen al mercat).
2. Generació d'interès i afluència de persones i clients pel mercat interessades en la gastronomia i la cuina.
3. Ajudar a l'educació culinària a través de les activitats programades (classes, tallers, demostracions, receptes, etc.) i a la sensibilització per menjar saludable.
4. Posada en valor dels paradistes i foment de la col·laboració entre paradistes i ciutadania participant.
5. Facilitació d'un nou equipament de ciutat al servei de la ciutadania i els actors econòmics relacionals amb l'alimentació i la gastronomia.
L'Aula està al servei de la ciutadania vilanovina i, per tant, la pot fer servir tothom que estigui interessat en la cultura culinària i menjar sà i saludable.
El públic a qui està destinada és divers:
Cost d'utilització
La Ordenança fiscal núm. 26, Ordenança reguladora dels Preus Públics (OPP). ANNEX 15: SERVEI D'AULA GASTRONÒMICA MERCAT DEL CENTRE recull el preu públic a abonar: per dia d'ús 153,39 €.
Reduccions contemplades:
Paradistes, entitats sense ànim de lucre, primer sector i centres formatius VNG: 100%.
Particulars / Empreses VNG: 50%.
Altres entitats sense ànim de lucre no locals: 25%.