Menú

Copa Amèrica a Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú ha viscut un esdeveniment extraordinari. Del 14 al 17 de setembre, la ciutat ha acollit la primera prova preliminar de la 37a edició de la Copa Amèrica de vela, de manera que suposarà el tret de sortida de la competició que se celebrarà el 2024 a Barcelona.

Durant quatre dies Vilanova i la Geltrú ha tingut l'oportunitat de projectar-se a tot el món i mostrar tot allò que la identifica com una vila marinera acollidora i autèntica. La Copa Amèrica de vela és el tercer esdeveniment esportiu en audiència a escala global, amb gairebé 1.000 milions d'espectadors, només per darrere dels Jocs Olímpics i dels mundials de futbol. En aquesta edició vilanovina la victòria ha estat per l'equip  NYYC American Magic

L'America's Cup, o Copa Amèrica, és el trofeu esportiu més antic del planeta, la seva primera edició es remunta al 1851. La celebració d'aquest esdeveniment en aigües vilanovines és una magnífica avinentesa per posar en valor la connexió ancestral de Vilanova i la Geltrú amb el mar, de ressaltar el nostre patrimoni mariner i estendre l'activitat nàutica recreativa.

Una ocasió ineludible per redescobrir d'on venim i projectar on anem; per apropar-nos al mar, viure'l i sentir-lo, per gaudir de tota l'activitat que s'hi promou.

 

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord