L'autora de 'Les darreres paraules' visitarà la biblioteca Armand Cardona el dissabte 28 d'octubre
La biblioteca Armand Cardona Torrandell acollirà dissabte 28 d'octubre a les 18 h una trobada literària amb l'escriptora Carme Riera per parlar del seu darrer llibre, Les darreres paraules. L'acte serà presentat per Mercè Foradada, escriptora i conductora del Club de lectura per a adults de la biblioteca, i compta amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes.
Carme Riera i Guilera (1948) va estudiar a la Universitat de Barcelona i des de 1971 és professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, on ha desenvolupat la seva carrera docent fins arribar a catedràtica de Literatura espanyola. És fundadora i directora de La Càtedra Goytisolo de la Universitat Autònoma i ha dirigit nombrosos congressos nacionals i internacionals, així com grups de recerca.
Fruit de la seva contribució a la recerca són, entre d'altres, els llibres La escuela de Barcelona (1987, Premi Anagrama de Ensayo), Hay veneno y jazmín en su tinta (1991), dedicat a la poesia de José Agustín Goytisolo, o El Quijote desde el nacionalismo catalán (2005).
És autora de contes i novel·les en llengua catalana. El 1975 es va donar a conèixer amb el llibre de relats Te deix, amor, la mar com a penyora del qual s'han fet més de quaranta edicions.
A aquesta obra l'han seguit nombrosos títols com, entre d'altres, Jocs de miralls (1989), Dins el darrer blau (1994) que obtingué els premis Josep Pla i el Premio Nacional de Narrativa, Cap al cel obert (2000) Premi de la Crítica de Serra d'Or i Nacional de Literatura, La meitat de l'ànima (2003), Amb ulls americans (2009), Natura quasi morta (2013) i Temps d' innocència (2014).
El 2016 va publicar Les darreres paraules, Premi Sant Joan, on novel·la la vida de l'arxiduc Lluís Salvador d'Habsburg: un personatge aventurer, apassionant i lliure que visqué a cavall dels segles XIX i XX. El llibre desvela, en unes suposades memòries, les vivències familiars, sentimentals i polítiques d'una personalitat extraordinària, que, tot i pertànyer a la Casa Imperial més important d'Europa, visqué allunyat dels convencionalismes.
La seva obra ha estat traduïda a més de 20 llengües i ha rebut nombrosos guardons com la Creu de Sant Jordi, el Premi Ramon Llull, el Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català i el Premio de las Letras Españolas.