Menú

Els municipis catalans debaten sobre els models de Mercats d'Intercanvi i Segona mà

Comparteix:
29/04/2014 13:02

La trobada d'avui a Vilanova i la Geltrú la integra el grup de treball de consum responsable local i prevenció de residus de la Xarxa

Vilanova i la Geltrú és avui dimarts seu del primer taller sobre Mercats d'Intercanvi i Segona Mà, en el que hi participen una trentena de tècnics d'arreu del país.

El taller forma part de les accions realitzades pel Grup de treball de Consum responsable i prevenció de residus de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, com a continuïtat de la col·laboració amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que en la seva darrera edició va promoure els mercats d'intercanvi i segona mà.

La Regidora de Serveis Socials, Medi Ambient i Esport, Blanca Albà, i el vice-president de la Comissió de Seguiment de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, i tinent d'alcalde del Prat de Llobregat, Sergi Alegret, han estat els encarregats de donar la benvinguda als assistents, que s'han reunit en una de les aules de la UPC de Vilanova i la Geltrú.

Alegret ha volgut destacar el paper engrescador i organitzatiu de l'Ajuntament de la ciutat en relació a aquest tipus d'iniciatives. I més, tenint en compte que el mercat d'intercanvi vilanoví és model de referència a tot el territori, pel seu tipus de gestió, funcionament i acceptació. Sergi Alegret també ha parlat de la importància de debatre sobre aquests tipus de mercats, que si bé estan vinculats a la crisi l'haurien de sobreviure. "Crec que si algun dia hi ha recuperació econòmica, cal intentar que aquests mercats no desapareguin. Es cert que estan molt connectats amb la crisi, però la relació amb els objectes no ha de variar i per tal es important que se segueixin fent".

Per la seva banda, la regidora Blanca Albà ha parlat de la importància de poder debatre models de mercats i veure l'experiència de cada municipi "Aquest és un camp verge que pot créixer molt encara, per això la trobada amb vosaltres ens ha de permetre intercanviar experiències, models, problemes i dubtes". Albà també ha volgut incidir en l'evolució que han experimentat aquests mercats en pocs anys "Si en els seus inicis responia bàsicament a criteris de sostenibilitat ara els objectius tenen un marcat caràcter social, ja que suposen una font d'ingressos pels qui venen els productes, i una manera de cobrir necessitats a millor preu pel comprador final". Per la regidora resultarà clau pel futur dels mercats d'intervanvi i segona mà, establir quin haurà de ser el seu encaix jurídic.

Durant la sessió d'avui s'hi tracten temes com el Paper dels mercats d'intercanvi i segona mà en la prevenció de residus i en d'altres vectors socials i econòmics i el Mercat com a element dinamitzador per intercanviar idees i experiències. El taller es completa amb una taula rodona sobre 3 experiències municipals de Mercats d'intercanvi i segona mà, entre els quals hi ha el de Vilanova i la Geltrú. En l'experiència vilanovina es parlarà, entre d'altres, de l'experiència en la introducció de la moneda local social la Turuta
Taller mecats intercanvi i segona mà

Taller mecats intercanvi i segona mà

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Neteja, residus i reciclatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració