Menú

La directora del Servei públic d'Ocupació de Catalunya visita l'EFAV i l'IMET

Comparteix:
05/04/2018 12:46

Mercè Garau ha explicat el nou conveni de col·laboració per al Desenvolupament del Projecte de Formació en el Sector Aeronàutic 2017

Mercè Garau, directora del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, ha visitat aquest dijous les instal·lacions de l'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV), i de l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Garau ha estat acompanyada de l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, el regidor d'Educació i Treball, Miguel Ángel Iglesias, responsables de l'IMET i l'EFAV, i també de la subdirectora general de Polítiques Actives d'Ocupació, Sílvia Marchena. La visita tenia un doble objectiu: d'una banda, conèixer directament el desenvolupament dels diferents serveis i programes que es desenvolupen al centre, i de l'altra, comunicar i donar publicitat al Conveni de Col·laboració per al Desenvolupament del Projecte de Formació en el Sector Aeronàutic 2017 establert entre el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i l'Institut Municipal d'Educació i Treball de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Aquest conveni és el resultat exitós d'un intens treball conjunt a nivell institucional i tècnic durant tot el 2017, que ha assolit diverses fites. La primera, que el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) hagi donat d'alta dues noves especialitats experimentals en manteniment d'aeronaus elaborades i sol·licitades pel SOC i l'IMET ("Manteniment d'Estructures d'aeronaus", i "Manteniment d'avions amb motor de turbina LMA B1.1"). L'assoliment i reconeixement d'aquests dues noves especialitats eren del tot imprescindibles per a poder continuar oferint la formació en manteniment aeronàutic des de l'àmbit ocupacional. Cal tenir present que l'IMET és l'únic centre de Catalunya que té un itinerari formatiu ocupacional en manteniment mecànic d'aeronaus.

El conveni també contempla, per primera vegada, un itinerari formatiu que fa possible la participació d'alumnes que no disposin del certificat de l'ESO. Aquests alumnes iniciaran la seva formació cursant el Certificat de Professionalitat "Operacions auxiliars de manteniment aeronàutic", a partir del qual ja poden accedir al món laboral, o bé podran continuar la seva formació mitjançant els nous programes experimentals assolits. Un itinerari que permetrà que alumnat sense una titulació prèvia pugui arribar a accedir a feines qualificades i al mercat laboral d'un sector que compta amb bones condicions laborals i que està en creixement.
L'alcaldessa Neus Lloveras ha destacat que "el conveni ha estat el resultat d'un intens treball conjunt entre els tècnics de l'IMET i el SOC, que serveix per consolidar el projecte i donar-li continuïtat durant molts anys, responent a unes llargues reivindicacions, com el fet d'incloure aquesta franja de joves que no han assolit el títol de l'ESO".

El nou conveni també ha fet possible reduir de forma molt important el cost econòmic que ha d'assumir l'alumnat per participar-hi, i que l'alumnat que finalitzi la formació pugui treballar en qualsevol estat de la Unió Europea sense necessitat de cap tipus de convalidació. El regidor d'Educació i Ocupació, Miguel Àngel Iglesias, ho resumia així: "aquest conveni entre el SOC i l'IMET fa més accessible econòmicament, i per tant més atractiu per a l'alumnat, poder venir a estudiar a aquesta escola, singular a nivell estatal, que tenim la sort de tenir a Vilanova i la Geltrú, i que té un 100% d'inserció dels alumnes al mercat laboral".

La relació de Vilanova i la Geltrú amb la formació en mecànica d'aeronaus es remunta a l'any 1988, i ja són més de 1.000 els/les alumnes que han obtingut la seva llicència de manteniment d'aeronaus a l'IMET.
Mercè Garau ha explicat que "el SOC aposta per Vilanova i la Geltrú perquè aquesta escola té molta solvència i tradició, ens en sentim socis, perquè sabem que els diners que es posen aquí són una bona inversió per un sector estratègic de creixement a Catalunya". Garau ha reconegut que "aquest sector crea ocupació, a més és una formació de màxima qualitat, i ara contribueix a la cohesió social, amb aquesta possibilitat d'inserir els alumnes que no tenen l'ESO".

Més informació a www.efav.cat
Visita directora SOC 250aVisita directora SOC 250bVisita directora SOC 250c
La visita també ha servit per visitar altres programes que es porten a terme a l'IMET, com els projectes d'orientació i acompanyament a la inserció laboral, els projectes d'experienciació i treball, els projectes d'intermediació i mercat laboral, i els projectes de formació i capacitació, tots ells amb l'objectiu comú de promocionar l'ocupació de qualitat per a tothom per tal de lluitar contra l'atur i la precarietat laboral.

Visita directora SOC

Visita directora SOC

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Formació ocupacional
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració