La primera edició comptarà amb la presència de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà
El Port pesquer acollirà dissabte la primera edició de les jornades gastronòmiques de peix i marisc de Vilanova i la Geltrú. Un vermut popular, un showcooking amb la participació del xef Oriol Castro, i un sopar, són les activitats destacades d'aquesta iniciativa.
La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, serà present en el sopar, cuinat en viu per pescadors i mariners locals. La jornada començarà amb el vermut popular, a partir de les 12 h al Port, amb la col·laboració de Temps de Vi, Patates Piqué i la vermuteria Canalla.
A partir de les 20 h el xef Oriol Castro, recentment reconegut amb dues estrelles Michelin, oferirà un "showcooking" en directe dins del recinte de la subhasta del peix, a la a Llotja.
El sopar gastronòmic, a partir de les 20.30 h estarà format per un menú degustació amb 5 plats de la cuina marinera local:
• Gamba, llagostí i escamarlà de Vilanova sobre llit de sal Maldón.
• Degustació de tastets de Sushi de tonyina vermella de Vilanova
• Cassoleta tradicional de sípia a la bruta
• Sardines de Vilanova a la brasa
• Tastet de pota de pop de Vilanova a la planxa amb un toc d'oli d'oliva D.O Siurana
El preu del tiquet per aquest sopar és de 25 € per persona (beguda a part) i es pot comprar anticipadament a www.llotjavilanova.com.
El sopar es complementarà amb les propostes vitivinícoles de Temps de Vi, la música de la banda "Somorrostro", una barra amb gintònics davant del mar amb la música de DJ.