Menú

L'Ajuntament de VNG facilita que els establiments de restauració puguin obrir les terrasses dilluns

Comparteix:
16/05/2020 18:00

S'ampliaran els espais ocupats per compensar la reducció d'aforament i s'aplicaran bonificacions de la taxa de terrasses i de brossa industrial

Obrir noves terrasses a l'espai públic o augmentar l'espai d'ocupació de la via pública són dues de les solucions que proposa l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú als propietaris de bars i restaurants que ho sol·liciten.  Els establiments de restauració porten més de dos mesos tancats, i els seus propietaris estan esperant poder tornar a obrir els negocis el més aviat possible. Aquest dilluns 18 de maig la nostra ciutat entrarà a la Fase 1 de desconfinament, i podran obrir per oferir servei de menjar per emportar, així com servir a les terrasses exteriors, amb un aforament limitat al 50% de la seva capacitat.

És per això que l'Ajuntament ha estat buscant solucions conjuntament amb els titulars que ho han sol·licitat per facilitar al màxim la represa d'activitat econòmica. La regidora d'Espai Públic, Marta Jofra, ha explicat que “l'objectiu és que els negocis puguin reprendre el més aviat possible la seva activitat, i per això estem posant totes les facilitats al nostre abast, com una major ocupació de l'espai públic, una mesura temporal que respon a l'excepcionalitat del moment que estem vivint”.

En tots els casos, aquesta ampliació s'ha fet garantint el pas de vianants, l'accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda i l'accés als habitatges mantenint les distàncies de seguretat que preveu el pla de desconfinament. Igualment, amb l'objectiu de facilitar la reactivació de l'activitat, Marta Jofra ha anunciat que “aplicarem una bonificació del 35% de la taxa de terrasses i de la taxa de brossa industrial d'enguany per facilitar la reactivació del sector”. La regidora ha afegit que “aquesta bonificació també s'aplicarà a les concessions de domini públic, com les guinguetes de la platja”.

Facilitats per posar terrassa

Per tal d'afavorir l'obertura dels establiments que ho desitgin, l'Ajuntament facilitarà que els bars i restaurants que tenen terrassa interior en puguin tenir a l'espai públic per obrir abans. En el cas dels establiments que abans de l'estat d'alarma no tenien terrassa, també se'ls està concedint si n'hi ha possibilitat. Des de l'Ajuntament s'ha parlat amb tots els restauradors perquè es vegin afectats el mínim possible per les restriccions d'aforament i perquè puguin obrir amb la menor afectació possible. Així, de les 275 terrasses de la ciutat, 195 podran ampliar l'ocupació respecte la que tenien abans de l'estat d'alarma.

La majoria d'establiments obriran les terrasses a la fase 1 de desconfinament, però alguns han manifestat que esperaran a la fase 2 o 3, quan es permetrà l'accés a l'interior dels establiments. Durant la fase 1, a cada taula o grup de taules de les terrasses hi podrà haver un màxim de deu persones. A més a més, els establiments hauran d'aplicar un seguit de mesures d'higiene i prevenció que han estat aprovades per la Regidoria de Salut.

Dilluns el paisatge urbà tornarà a canviar

Dilluns el paisatge urbà tornarà a canviar

T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració