Menú

Els projectes de nous carrils bici de VNG centren la primera Mesa de Mobilitat

Comparteix:
02/10/2020 11:41

La sessió, que es va realitzar telemàticament, abordarà a l'octubre la ronda Ibèrica i en una sessió posterior el projecte de pacificació ‘Al Centre, les persones'

Una seixantena de persones van participar aquest dimecres 30 de setembre en la primera Mesa de Mobilitat convocada per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú amb la voluntat d'informar, explicar i escoltar l'opinió de la ciutadania en relació a nous projectes i mesures per adequar la mobilitat urbana a les directrius i estàndards de sostenibilitat que determinen la legislació i normativa catalana, estatal i europea.

La primera sessió de la Mesa de Mobilitat, que es va realitzar en format telemàtic, va girar al voltant dels projectes de nous carrils bici a la ciutat. El regidor de Mobilitat i Projectes i Obres d'Espai urbà, Antoni Palacios, va presentar la trobada contextualitzant el marc referencial que acompanya la proposta municipal: “El Pla d'Actuació Municipal i el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS) aprovat pel Ple en el mandat anterior”. A més a més, va afirmar el regidor Antoni Palacios, les propostes segueixen “les indicacions del govern de la Generalitat i de l'estat que ens emplacen a recuperar espai per als vianants i les bicicletes en detriment del vehicles privat”.

Aquesta primera sessió participativa de la Mesa de Mobilitat continuarà amb una periodicitat mensual per abordar altres intervencions a l'espai urbà com la ronda Ibèrica i el pla “Al Centre, les persones” en sengles sessions durant el mes d'octubre i de novembre.

Nous carrils bici

Quant als projectes, es van presentar dues noves propostes de carril bici, un per l'avinguda de Francesc Macià i l'altra de muntanya a mar, per la rambla de Salvador Samà i la rambla de Joan Baptista Pirelli. Ambdues propostes pretenen connectar la xarxa de carrils bici ja existent i alhora permetre la connexió de diferents equipaments educatius, esportius i culturals.

En aquest sentit la proposta de carril bici per l'avinguda de Francesc Macià aprofita una via que travessa gairebé tota la ciutat fins al barri de l'Aragai, connectant diversos equipaments d'interès per a la ciutadania. Així mateix, segons el tècnic municipal redactor de la proposta Juan Pablo Naya, “esdevé també un eix de futur per connectar el carril bici de Francesc Macià per l'avinguda de l'Aragai fins al final de la carretera vella de Cubelles i camins rurals susceptibles de fer xarxa per tot el territori”.

La segona de les propostes es basa en la creació d'un nou carril bici que connecti la zona de muntanya i de mar, des de la ronda Ibèrica al passeig del Carme, a través de la rambla de Salvador Samà i la rambla de Joan Baptista Pirelli. Aquest és un projecte estretament lligat al projecte de pacificació “Al Centre, les persones”, que serà objecte d'una tercera Mesa de la Mobilitat. En aquest cas la proposta va ser presentada per Llorenç Guim, enginyer municipal, qui va assenyalar la necessitat “d'evitar el pas de vehicles pel centre potenciant una mobilitat més sostenible amb itineraris de vianants i eixos per a bicicletes”.

Aquest projecte, que va tenir un primer esborrany condicionat per les mesures Covid-19, ha estat objecte d'un treball posterior per dibuixar una solució més definitiva que faci compatible el pas de vehicles, bicicletes i vianants pel pas sota la via de la rambla de Joan Baptista Pirelli. Així mateix, amb aquesta proposta, segons van explicar els tècnics, es completa un eix necessari per a la ciutat, de vertebració dels diferents carrils bici existents.

La sessió va combinar la presentació dels projectes i la intervenció dels participants mitjançant el xat de l'aplicació telemàtica amb la qual es va desenvolupar la Mesa de Mobilitat. Bona part de les preguntes i intervencions estaven relacionades amb detalls tècnics del traçat i també amb peticions de millora específiques respecte d'altres carrils bici existents a Vilanova i la Geltrú.

En base a les propostes i demandes explicitades en aquesta primera Mesa, s'acabaran de definir els dos projectes de carril bici i es passaran a exposició pública, període en el qual es podran presentar al·legacions.

.

.

Els nous carrils bici tindran com a eixos l'av. F. Macià i la rbla. Samà

Els nous carrils bici tindran com a eixos l'av. F. Macià i la rbla. Samà

La Mesa de Mobilitat va tenir format telemàtic

La Mesa de Mobilitat va tenir format telemàtic

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda, Espai públic, Transport públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració