Menú

VNG vol ser prova pilot per les APEU, les Àrees de Promoció Econòmica Urbana

Comparteix:
26/10/2020 12:38

Visita dels diputats de comerç i turisme de la Diputació al Clúster econòmic

Vilanova i la Geltrú vol ser una de les 20 ciutats catalanes prova pilot de les APEU, les Àrees de Promoció Econòmica Urbana. Aquest model de dinamització de l'activitat comercial, turística i industrial basat en la col·laboració publicoprivada està en fase de desenvolupament legislatiu al Parlament.

Els diputats de Turisme i Comerç, Juan Luís Ruiz i Òscar Sierra, i el vicepresident de la Diputació de Barcelona, Jaume Collboni, van visitar divendres el Clúster empresarial de VNG, una experiència que ja aposta per la col·laboració entre l'administració i el sector privat.

El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Medina, creu que "Vilanova i la Geltrú pot ser una de les ciutats pioneres, perquè estem preparats per funcionar com un APEU". Medina va valorar positivament el fet que la Diputació s'interessi per l'experiència vilanovina i es va mostrar convençut que la ciutat és una bona candidata. "Fa un any i mig que aquesta relació publicoprivada ja funciona a VNG" recorda el regidor, fent referència al Clúster que uneix Viu Comerç, el Gremi d'Hostaleria i l'Estació Nàutica, "però amb una APEU s'enfortiria molt més".

El diputat de Turisme, Juan Luís Ruiz, va posar l'èmfasi en el fet que la Diputació de Barcelona dóna suport als municipis en els seus projectes per "ajudar a pal·liar les conseqüències d'aquesta pandèmia". Ruiz creu que a la ciutat l'interessa ser una Àrea de Promoció Econòmica Urbana, "perquè és un projecte de revitalització, de promoció urbana des del punt de vista econòmic i comercial".

En el mateix sentit es va pronunciar el diputat de Comerç, Òscar Sierra, "volem posar-la en marxa perquè de la crisi sanitària en sortirem però de la crisi econòmica haurem de donar moltes empentes per tirar endavant". Sierra va explicar que el model de les APEU ja funciona en alguns països europeus amb bons resultats "allà on s'ha posat en marxa s'ha produït un canvi, s'han recuperat zones que estaven despoblades d'activitat econòmica, algunes de les zones han fet un gran salt, generen ocupació de qualitat, de proximitat, ecològica, feminitzada".

L'avantprojecte de Llei de les APEU es va aprovar el juliol d'aquest any i es previst que el Parlament la sotmeti a votació en els pròxims mesos.

Reunió entre diputats, clúster i Ajuntament

Reunió entre diputats, clúster i Ajuntament

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració