Menú

L'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú, EFAV, obrirà l'any vinent una nova seu a l'aeroport de Lleida-Alguaire

Comparteix:
21/12/2020 13:28

Avui, l'alcaldessa Olga Arnau ha visitat la futura escola, juntament amb els consellers Damià Calvet i Chakir El Homrani, i el president de la Diputació de Lleida.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, juntament amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el Conseller de Treball, Afers Social i Famílies, Chakir El Homrani, i el President de la Diputació de Lleida, Joan Talarn han visitat, aquest matí, la futura escola de mecànics aeronàutics que obrirà les portes el primer trimestre del 2021 a l'aeroport de Lleida-Alguaire.

La nova escola, que neix gràcies a l'impuls i col·laboració de les diverses administracions públiques, oferirà programació de cursos de formació ocupacional de personal mecànic en manteniment aeronàutic, tal com ja s'està fent des de fa anys a l'escola de Vilanova i la Geltrú.

L'alcaldessa Olga Arnau ha destacat la capacitat d'establir sinèrgies entre territoris, dient simbòlicament que "Vilanova i la Geltrú i Alguaire ens hem connectat per aire". L'alcaldessa ha afirmat que l'obertura d'aquesta seu de l'EFAV a Alguaire "és un bon exemple de col·laboració entre administracions públiques per apostar per una formació ocupacional qualificada que té 100% d'ocupabilitat i que és única a Catalunya i a l'Estat"

Per la seva banda, el conseller Chakir El Homrani ha manifestat que aquesta aposta per l'EFAV significa "donar sentit a la formació professional, a formació de qualitat que dona ocupació. És una bona notícia per al teixit productiu", ja que es dona resposta a la seva demanda de professionals. El Homrani ha expressat que aquest projecte "suma per multiplicar" i que permet potenciar les possibilitats d'una infraestructura com l'aeroport d'Alguaire. El conseller ha recordat que en els darrers 5 anys la Generalitat ha invertit 2 milions d'euros en formació a l'EFAV.

Per últim, el conseller Damià Calvet ha afirmat que l'obertura de l'escola a Alguaire "dóna més  potència a l'EFAV, al propi aeroport i al país". Calvet ha manifestat que s'impulsa formació "en benefici de la reactivació econòmica, sobretot per a la gent jove. Parlem de reactivació econòmica orientada al futur, per generar protecció social al país". Calvet ha anunciar l'aprovació inicial per crear 8 nous hangars a Alguaire, per atraure noves empreses del sector a l'aeroport.

En representació del govern de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú també han assistit a la visita, les regidories Mercè Mateo i Blanca Albà, i els regidors Adrià Guevara i Antoni Palacios, així com el director de l'EFAV, Álvaro Molinuevo i el gerent de l'IMET, Jordi Palacios.

  • Adaptació dels espais i accions formatives immediates

Hores d'ara, a  l'aeroport de Lleida-Alguaire s'estan adaptant els espais per a poder instal·lar l'escola. Entre d'altres, hi haurà un espai de reunions i classe teòriques a una de les plantes de la torre de control i una part de l'antic magatzem es convertirà en espai de pràctiques i magatzem per a l'escola EFAV. Les obres van començar al novembre i la previsió és que acabin la primera setmana de gener. Es reformaran un total de 870m2 (en una primera fase) i el pressupost de licitació d'aquestes obres ha estat de 49.343,81€ (iva inclòs).

La instal·lació d'aquest nou centre representa una oportunitat de formació per a les comarques de Lleida, en un sector amb unes grans expectatives de futur i en creixement, i amb un alt índex d'inserció laboral en un àmbit que també es troba en un context de relleu generacional.

La ubicació a l'aeroport de Lleida significa un pas transcendent en l'establiment d'un itinerari formatiu en mecànica aeronàutica a Catalunya, per al qual l'EFAV està treballant en col·laboració amb el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), programant cursos del certificat de professionalitat d'Operacions auxiliars de manteniment aeronàutic a ambdues seus, de les llicència de manteniment d'aeronaus B1.1 d'avions amb motor de turbina a Vilanova i la Geltrú i de la llicència de manteniment d'aeronaus B1.2 d'avions amb motor de pistó a Lleida-Alguaire.

L'alumnat de les dues seus de l'escola podran accedir a les formacions de l'altre seu homologant les parts formatives comunes, fet que permetrà assolir una doble titulació en menys temps i reduint molt el nombre de desplaçaments o el canvi de lloc de residència mentre s'estudia.

La primera acció formativa a Lleida-Alguaire s'iniciarà durant el primer trimestre de 2021, en concret es tracta del curs d'Operacions auxiliars de manteniment   aeronàutic amb una durada de 420 hores formatives incloent un mòdul de pràctiques professionals no laborals a realitzar en empreses del sector.

Per accedir a aquesta formació subvencionada pel SOC, cofinançada per la Diputació de Lleida i gratuïta per l'alumnat, cal complir amb el requisit d'haver cursat l'Educació Secundària Obligatòria o equivalent (amb o sense titulació) i estar inscrit abans de l'inici del curs com a demandant d'ocupació no ocupat (DONO) o com a persona ocupada però demandant de millora de feina.

Per més informació dels requisits, programa formatiu i procés de selecció es pot consultar la pàgina web de l'EFAV.   

Aula EFAV Aeroport Lleida

Aula EFAV Aeroport Lleida

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació, Empresa, Formació ocupacional, Treball
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració