Menú

VNG es prepara per acollir l'Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU)

Comparteix:
30/12/2020 12:35

L'Ajuntament de VNG reforçarà el Clúster de Desenvolupament Econòmic perquè gestioni aquesta àrea de concentració econòmica

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú preveu l'any que ve incrementar els recursos del Clúster de Desenvolupament Econòmic, amb l'objectiu que s'encarregui de la gestió de la nova Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU). La capital del Garraf podria ser una de les primeres ciutats de Catalunya en implementar aquestes àrees de concentració econòmica, un nou model de dinamització de l'activitat comercial, turística i industrial basat en la col·laboració publicoprivada.

La recent aprovació de la llei APEU, el 22 de desembre d'enguany, obre un ventall de noves oportunitats per al desenvolupament econòmic i la revitalització de les àrees urbanes des de punt de vista econòmic i comercial. La proposta de Vilanova i la Geltrú, que aposta per una àrea de promoció d'activitat transversal, al voltant del comerç, l'oci, la gastronomia i el turisme, seria única a tot Catalunya.

Des de l'Ajuntament es preveu dotar el Clúster de Desenvolupament Econòmic amb una nova estructura administrativa, que incorpori una gerència coordinadora de les diferents entitats. La gerència serà la responsable de les diferents campanyes de projecció de Vilanova i la Geltrú, amb la implicació dels diferents agents econòmics de la ciutat. El regidor de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Jordi Medina, considera que “amb aquesta nova estructura garantirem que estem preparats per gestionar una APEU i que Vilanova i la Geltrú pugui ser una de les primeres ciutats del país en aplicar aquesta nova llei tan esperada pels diferents sectors”. En el cas de Vilanova i la Geltrú, caldria determinar l'àrea específica de l'APEU i incorporar-hi el sector del comerç, el turisme i la restauració.

El Clúster de Desenvolupament Econòmic, creat fa gairebé dos anys i situat a la Rasa d'en Miquelet, està format per les principals entitats econòmiques de la ciutat vinculades al turisme, l'hostaleria i el comerç, amb l'objectiu de fomentar la col·laboració, la suma d'esforços i la rendibilitat de recursos, a l'hora d'estructurar campanyes de ciutat des dels diferents àmbits d'activitat econòmica. Segons el regidor de Promoció Econòmica, “tenim una molt bona oportunitat per millorar la nostra competitivitat comercial i enfortir la nostra projecció i marca de ciutat des dels diferents àmbits”. Per tal d'incentivar aquest model, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú destinarà més recursos durant el 2021 a les campanyes de projecció de ciutat.

VNG tindrà una Àrea de Promoció Econòmica Urbana

VNG tindrà una Àrea de Promoció Econòmica Urbana

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç, Reactivem VNG, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració