Menú

El 14 de juny entra en funcionament la Cicloestació de VNG. A partir de dilluns vinent ja es pot sol·licitar la targeta d'accés

Comparteix:
26/05/2021 9:53

El servei funcionarà 24 hores al dia i serà gratuït fins a finals d'aquest any

A partir de dilluns 31 de maig les persones interessades a utilitzar la Cicloestació de VNG ja podran fer el tràmit de sol·licitud de la targeta que dóna accés al nou servei d'aparcament de bicicletes, en funcionament a partir del 14 de juny.

La Cicloestació està situada a la plaça d'Eduard Maristany (plaça de l'estació). El punt d'enllaç més important de la ciutat, pel que fa al transport, i de connexió dels itineraris pedalables de la ciutat amb els itineraris interurbans.

Es tracta d'un recinte tancat, ventilat, amb llum natural i amb tecnologia de control d'accés automàtic, de manera que només hi podran accedir les persones que s'hagin registrat prèviament i disposin de targeta identificadora d'accés.

El servei funcionarà 24 h al dia els 365 dies a l'any, i té una capacitat inicial de 150 places: 144 per a bicicletes convencionals i 6 de mides especials, per a bicicletes amb remolc o adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. Ha d'actuar com un aparcament de rotació. Per tant, i per evitar que esdevingui aparcament permanent, es limita el temps d'estacionament a 72 hores com a màxim.

L'espai disposa de càmeres de videovigilància i està homologat per poder oferir un servei d'assegurança en cas de robatori.

Per utilitzar la Cicloestació cal inscriure's en un registre a VNG aparcaments, que és l'empresa encarregada de la seva gestió. Cada usuari podrà registrar fins a dues bicicletes amb el seu corresponent número de bastidor. Els menors d'edat requeriran un adult de referència.

Per sol·licitar la targeta, només cal adreçar un correu electrònic a info@vng-aparcaments.cat L'empresa facilitarà a les persones interessades el formulari de condicions, normativa i ús de la Cicloestació.

Els preus dels abonaments s'establiran segons els preus públics vigents, per oferir una alternativa atractiva als usuaris. Tanmateix, el que resta d'aquest any serà de caràcter gratuït.

El projecte té el seu origen en la demanda ciutadana expressada en processos participatius previs, i forma part de les previsions incloses en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Vilanova i la Geltrú i el Pla Estratègic de la Bicicleta 2025, així com en el Pla de Mobilitat de la regió Metropolitana de Barcelona com a infraestructura cabdal per a la millora de la connexió amb les xarxes de transport públic per carretera i ferrocarril.

Bicicleta Inclusiva

Amb motiu de la posada en marxa de la nova Cicloestació de la plaça Eduard Maristany, l'Ajuntament de Vilanova i Zigor Disseny Gràfic han desenvolupat un nou símbol de bicicleta per incorporar a l'espai públic en diferents situacions.

La bici inclusiva és un disseny innovador amb barra baixa, cadireta i cistella que representa l'ús quotidià de la bicicleta sense distinció d'edat, gènere ni condició dels ciclistes. Anar cada dia a la feina, de compres, portar els infants a l'escola, o enllaçar amb el tren i el bus són desplaçaments habituals que l'Ajuntament i altres administracions afavoreixen cada cop més que es realitzin en bicicleta de manera sostenible, saludable, econòmica i segura per a tothom.

 

Cicloestació de VNG

Cicloestació de VNG

.

.

Imatge bicicleta inclusiva

Imatge bicicleta inclusiva

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda, Educació, Espai públic, Esport, Gent gran, Joves, Transport públic i mobilitat, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració