Menú

Obres d'adequació al carrer del Canigó per garantir la seguretat en l'accés als centres educatius

Comparteix:
29/07/2021 13:06

Ampliació de la vorera, que passarà a tenir 4,7 metres d'ample, i restricció de la circulació de vehicles

Avui han començat les obres d'adequació del carrer del Canigó. L'actuació s'emmarca en el treball per millorar la seguretat i l'accessibilitat dels entorns i dels camins d'accés als centres educatius de Vilanova i la Geltrú.

Les obres consistiran en l'ampliació de la vorera oest amb una nova zona de formigó que li donarà una amplada total mitja de 4,70 metres. El carril de circulació de vehicles es reduirà, serà d'ús exclusiu per al veïnat i estarà prohibida tota la circulació durant les hores d'entrada i sortida de l'escola i la llar d'infants. A més s'eliminarà el cordó d'aparcament per tal de donar espai a vianants i bicicletes.

La millora també inclou canvis a la cruïlla amb Josep Anselm Clavé i a la cruïlla amb el lateral de l'avinguda de Jaume Balmes. En aquests dos punts es variarà la configuració actual i s'habilitaran dues àrees d'aturada curta per a vehicles.

L'alt volum de trànsit conjuntament amb la configuració actual del carrer del Canigó fan difícil la compatibilitat amb les entrades i sortides de l'escola Canigó i de la llar d'infants El Drac situades en aquest carrer. Ara el carrer té un cordó d'aparcament i un carril de circulació, que deixa espai insuficient per al pas de persones -a peu o amb bicicleta- a les zones d'espera davant dels centres escolars.

Al llarg dels anys ja s'han fet diferents actuacions en aquest carrer per millorar les condicions d'accés als centres educatius com ara l'ampliació de la vorera nord en el lateral de l'escola, la col·locació de baranes de protecció al davant de les sortides dels centres escolars i ampliacions de petits trams de voreres al davant de les sortides o entrades dels centres escolars.

L'actuació té una durada prevista d'un mes i estarà acabada abans de l'inici del curs escolar. Les obres podran tallar el carrer del Canigó per treballar, però sempre es permetrà el pas de vehicles als guals.

 

Al carrer hi ha l'escola Canigó i la llar d'infants El Drac

Al carrer hi ha l'escola Canigó i la llar d'infants El Drac

La vorera tindrà una amplada mitjana de 4,7 metres

La vorera tindrà una amplada mitjana de 4,7 metres

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació, Transport públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració