Menú

Comença la tercera fase de les obres de renovació de la xarxa d'aigua potable a la zona Coroleu sud

Comparteix:
31/08/2021 13:23

Les obres permeten optimitzar el funcionament i control de la xarxa, augmentar-ne el cabal i garantir una pressió estable

Dilluns vinent, 6 de setembre, començarà la tercera fase de les obres de millora de la xarxa d'aigua potable, a la zona Coroleu sud. Es tracta d'un projecte de modernització i millora de les canalitzacions que té per objectiu l'optimització del funcionament i control de la xarxa, augmentar-ne el cabal i garantir una pressió estable a tot aquest sector de la ciutat.

Els treballs s'han dividit en quatre fases, la primera de les quals va iniciar-se el juny de 2019, i suposen una inversió per part de la Companyia d'Aigües de Vilanova i la Geltrú de més d'un milió d'euros. La fase tres que ha de començar s'ha pressupostat en 300 mil euros.

Els treballs de la tercera fase, que tindran una durada aproximada de sis mesos, afectarà els següents carrers:

  • Carrer del Pare Garí del 59 al 95 (imparells)
  • Avinguda de Cubelles de l'1 al 25 (imparells) i del 2 al 22 (parells)
  • Rambla Samà del 43 al 77 (imparells)
  • Plaça del Mercat del 23 al 25 (imparell)
  • Carrer de l'Havana del 14 al 20 (parell)
  • Carrer de Cuba de l'1 al 39 (imparell)
  • Carrer de Josep Llanza del 27 al 37 (imparell) i del 2 al 8 (parell)
  • Carrer del Vapor del 17 al 23 (imparell)


A més de la renovació d'aquests trams de canonades, hi ha previst fer altres accions com és la nova connexió amb el carrer del Recreo, la connexió de la xarxa de l'avinguda de Cubelles a la rambla Samà, o la col·locació de mallat al carrer del Pare Garí (l'avinguda de Francesc Macià i l'avinguda de Cubelles) i a la rambla Samà (carrer de l'Havana)

Un cop acabin les quatre fases del projecte s'iniciarà una campanya informativa per eliminar definitivament el subministrament per aforament i adoptar l'ús dels comptadors a la totalitat dels abonats, donant compliment d'aquesta manera amb l'Ordenança Municipal d'estalvi d'aigua.

Pel que fa als usuaris que tenen dipòsits d'acumulació i grups de pressió, el gerent de la Companyia d'Aigües de VNG, Marc de Arias, ha explicat que “un cop acabin les quatre fases de Coroleu sud, anirem augmentant progressivament la pressió de la xarxa. D'aquesta manera, en un futur, podrem oferir la possibilitat d'eliminar els dipòsits acumulació i els grups de pressió, i que el màxim d'abonats puguin gaudir d'entrada d'aigua directe”

  • Gestió i resolució de les incidències

Amb l'objectiu de modernitzar la xarxa i millorar el seu control i funcionalitat s'instal·laran equips de mesura i control a diferents punts del sector, connectats al sistema de telecontrol de la Companyia d'Aigües de Vilanova i la Geltrú, que ajudaran a millorar el temps de resposta de les incidències que puguin aparèixer en el servei. També s'ampliarà i millorarà la xarxa contra incendis existent.

La renovació de la xarxa es realitza de manera selectiva. Això significa que no se substitueixen totes les canonades sinó que s'optimitza la inversió adequant els seus diàmetres, amb l'objectiu de reduir el risc de fuites.

  • Millora de l'accessibilitat i afectacions de les obres

Marc de Arias ha explicat que els treballs de renovació de la xarxa permetran també la millorarà de l'accessibilitat de les voreres afectades. “El projecte dóna compliment a la Llei d'Accessibilitat de la Generalitat de Catalunya, segons la qual cal adaptar les voreres i paviments per tal que siguin accessibles a persones amb mobilitat física o visual reduïda. Això inclou rebaixos i paviments per a persones invidents”

Durant el desenvolupament de les obres hi haurà afectacions als aparcaments i al trànsit, que s'aniran informant amb antelació. Igualment passarà amb les interrupcions en el servei, que es comunicaran amb un marge de 24 hores com a mínim.

La Companyia d'Aigües de VNG recomana que els negocis que necessitin aigua per desenvolupar la seva activitat revisin el funcionament de les seves instal·lacions d'acumulació d'aigua, requerides segons el Reglament del Servei Municipal d'Aigua, per tal d'evitar molèsties en el dia a dia de la seva activitat.
 

Notícies relacionades

En marxa la segona fase de renovació de la xarxa d'aigua potable de la zona Coroleu sud

Comencen les obres de renovació de la xarxa d'aigua potable a la zona Coroleu sud

Renovació de la xarxa d'aigua potable

Obres al sector Coroleu sud

Obres al sector Coroleu sud

Fase 3 - Sector Coroleu sud

Fase 3 - Sector Coroleu sud

Consulta totes les notícies relacionades relacionades amb:

Consumidors, Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració