Menú

Les obres més singulars del camí pedalable Costa del Garraf, a Vilanova i la Geltrú, entren a la recta final

Comparteix:
03/11/2021 14:59

Aquesta setmana també comencen les obres del carril bici de la rambla Salvador Samà

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, i el regidor de Mobilitat i Projectes i Obres d'espai urbà, Antoni Palacios, han visitat aquest matí les obres del Camí Pedalable Costa del Garraf. Un projecte desenvolupat pel Consell Comarcal del Garraf en col·laboració amb l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que té un cost de gairebé 700.000 euros, i que compta amb el finançament dels fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) i la Diputació de Barcelona.

Els treballs s'han dividit en dues fases. La primera és la reforma integral de la rotonda d'entrada a la ciutat, des de la ronda d'Europa, que incorpora un carril bici segregat així com diversos elements de protecció i seguretat per a vianants i ciclistes. La segona fase consisteix en la reforma del pas sota via del carrer de Josep Coroleu, que incorpora un carril bici compartit, amplia l'espai de pas per a vianants, el fa més accessible, i incrementa la seguretat, amb més il·luminació i l'eliminació de racons i revolts. (informació relacionada)

L'alcaldessa, Olga Arnau ha volgut posar l'accent en aquesta visió de gènere que tindrà el nou pas sota via un cop estigui acabat, ja que "la percepció de seguretat serà major i això farà que s'hi pugui passejar i circular de manera més segura". En el cas de la nova rotonda, a la cruïlla del passeig Marítim amb el carrer de Joan Oliver, l'alcaldessa ha volgut deixar constància que es tracta d'una de les primeres rotondes de tot l'estat espanyol que incorpora tants elements de seguretat i millora de l'entorn, i ha expressat la voluntat de poder-li donar continuïtat en els pròxims anys, amb la renovació de la imatge de l'actual façana marítima fins al Prat de Vilanova.

En aquest mateix sentit s'ha expressat el regidor Antoni Palacios, que s'ha referit a la importància que tindrà l'execució dels dos projectes, ja que "a més de crear més espais ciclables, s'aconsegueix resoldre necessitats i fer accions de millora a la ciutat"

En aquesta línia, el regidor ha avançat l'inici aquesta mateixa setmana, dels treballs de construcció del nou carril bici de la rambla Samà, tan reiteradament anunciats. Es començarà pel tram del pas sota via, i seguidament es farà el tram entre el carrer de Jaume Balmes i el carrer del Teatre. Quedarà pendent per principis d'any el tram entre el pas sota via i la façana marítima. "La creació d'aquest carril bici representarà una gran millora per la ciutat i oferirà un pas alternatiu i segur a les persones que habitualment utilitzen la rambla per desplaçar-se, ja que el carril bici de Samà, a més de ser directe a baix a mar, serà segregat de persones i vehicles" Antoni Palacios també ha anunciat que el primer trimestre de l'any vinent començaran els treballs del nou carril bici de Francesc Macià, que permetrà creuar la ciutat d'est a oest, i que juntament amb Samà seran dues accions molt necessàries per millorar el trànsit ciclista.

Olga Arnau ha explicat que en poc temps es veuran grans canvis a la ciutat pel que fa a l'increment dels espais ciclables "Cal dotar de seguretat els nous carrils bici pensant en els seus usuaris, però també tenint en compte la seguretat dels vianants, i dels veïns i veïnes que hi viuen a prop".

Visita a les obres del nou pas sota via de Josep Coroleu

Visita a les obres del nou pas sota via de Josep Coroleu

.

.

Obres rotonda cruïlla Joan Oliver

Obres rotonda cruïlla Joan Oliver

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Ciutat verda, Transport públic i mobilitat, Urbanisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració