Menú

L'Ajuntament aposta per un consum responsable aquestes festes de Nadal

Comparteix:
02/12/2021 14:25

S'incorporen noves iniciatives al mapa de consum responsable, que mostra la força d'aquest canvi de model a la ciutat

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú presentava el mes de juny el Mapa de Consum Responsable, integrat per un total de 31 establiments i col·lectius de la ciutat que fomenten valors de sostenibilitat i consum compromès. Ara ja són 36 les iniciatives que en formen part, i que inclouen des de botigues de productes, passant per cooperatives, fins a serveis diversos, tots ells amb valor afegit.

El consum responsable consisteix a satisfer les nostres necessitats d'una forma més conscient i compromesa, escollint productes, serveis i canals de comercialització que incideixin de manera positiva en les persones, la comunitat i el medi ambient.

Com a consumidors i consumidores, tenim l'opció d'escollir un consum més sostenible i responsable.

El regidor d'Economia Social i Solidària, Enric Garriga, ha explicat que de cara a la campanya de Nadal, “l'època de més consum de tot l'any, volem llançar el missatge d'aquest concepte de consum responsable, un consum conscient i, si pot ser, menys compulsiu i ajustat a les necessitats reals”.

El regidor ha defensat que “l'economia social no és una opció o una alternativa, sinó que és l'única opció pel nostre futur com a societat. Hem de generar aquest consum conscient que se centra en uns valors i en la proximitat”.

Així, avui s'ha presentat el mapa que es podrà trobar en els diferents establiments adherits, que ja disposen del segell acreditatiu, i les bosses de cotó que aquests regalaran a la clientela amb el lema “Suma't al consum responsable”.

També s'han presentat els tallers gratuïts que es faran aquest desembre per promoure el consum responsable: dimarts 14 es farà un taller pràctic d'aromateràpia de tardor i d'hivern, una experiència sensorial amb olis essencials. Divendres 17 el taller serà per aprendre a fer mascaretes capil·lars amb fruites naturals. I dimarts 21, un taller de cuina d'aprofitament, per evitar el malbaratament d'aliments, traient el màxim profit dels productes.

Els tallers es faran a l'Aula de Salut de l'Ajuntament, al carrer de l'Havana, número 18. L'aforament és limitat, i cal fer reserva prèvia al correu electrònic essvng@vilanova.cat, o en aquest formulari.

Per conèixer totes les iniciatives o proposar alguna activitat econòmica que podria formar part del mapa, podeu consultar la web d'economia social i solidària.

OMIC

D'altra banda, l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor també promou aquests dies els consells per un Nadal més sostenible, i ofereix recomanacions de compra responsable, com no deixar les compres per a darrera hora, fer una llista del que realment és necessari, fer compra de proximitat i tenir precaució en les compres per Internet. Més informació a la web de l'OMIC.

Avui s'han presentat el mapa, les bosses i els tallers de la campanya de Nadal

Avui s'han presentat el mapa, les bosses i els tallers de la campanya de Nadal

El regidor d'Economia Social i Solidària, Enric Garriga, ha presentat la campanya

El regidor d'Economia Social i Solidària, Enric Garriga, ha presentat la campanya

Els establiments adherits al mapa llueixen un distintiu

Els establiments adherits al mapa llueixen un distintiu

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç, Consum
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració