Menú

El Programa Treball i Formació permet contractar 8 joves tutelats i extutelats

Comparteix:
03/12/2021 13:41

S'incorporen com a operaris de brigada, i conserges dels mercats i equipaments municipals

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú contractarà 8 joves tutelats i extutelats per la  Generalitat de Catalunya mitjançant una subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya per al programa Treball i Formació- Línia joves. Aquesta subvenció cobreix el sou íntegre dels joves participants durant un període de 12 mesos a jornada complerta i les formacions que hauran de realitzar durant la contractació. El programa també inclou la contractació d'una tècnica per coordinar el programa i acompanyar els joves en tot el procés d'aprenentatge.

L'objectiu de la línia Joves tutelats i extutelats del Programa Treball i Formació és facilitar experiències professionals a un sector de població jove especialment vulnerable, com són els joves tutelats i extutelats per l'Administració de la Generalitat de Catalunya, per facilitar les transicions posteriors al mercat de treball ordinari.

Tal i com ha explicat el regidor de Joventut, Adrià Guevara, “l'any passat vam poder contractar, amb aquesta mateixa línia de subvenció, 5 joves tutelats i extutelats, i l'experiència ha estat molt profitosa per ambdues parts. Davant l'èxit assolit, tant a nivell de formació com d'inserció laboral i social, creiem que era imprescindible seguir amb aquesta línia i ampliar el nombre de joves que se'n beneficien".

Dels 8 joves seleccionats, 4 treballaran com a operaris de brigada, 2 com a conserges de mercat i 2 com a conserges d'equipaments municipals. Durant l'any de contractació realitzaran una formació de 70 hores sobre habilitats socials de comunicació de conflictes al lloc de treball, i una altra de 60 hores sobre competències digitals bàsiques.

Jornada formativa sobre el nou reglament d'estrangeria

Paral·lelament, aquest mes de novembre l'Ajuntament ha organitzat una jornada formativa sobre les darreres modificacions del Reglament d'estrangeria dirigida a professionals i agents que treballen amb aquest col·lectiu. Aquesta reforma s'ha realitzat amb la finalitat d'afavorir les oportunitats dels joves migrats sols que són o han estat tutelats per una administració pública autonòmica, amb la voluntat de mantenir la seva regularitat administrativa, i recuperar-la en complir la majoria d'edat.

Entre els participants a la formació hi havia professionals de les entitats i serveis que s'ocupen de l'acompanyament i atenció a aquests joves, tècnic/ques de l'ajuntament, educadors/es de centres i pisos que tutelen els menors (d'entitats com Fundació Diagrama i Fundació Privada Sant Antoni), o tècnics d'entitats com Caritas i Actua.

El mes de gener es farà una segona trobada formativa, per valorar com s'estan aplicant aquestes modificacions.

Dos dels joves s'incorporen com a conserges dels mercats municipals

Dos dels joves s'incorporen com a conserges dels mercats municipals

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Joves, Treball
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració