Menú

Gairebé 6.000 parelles, distribuïdes en 122 banderes, participaran enguany a Les Comparses de Vilanova i la Geltrú

Comparteix:
24/02/2022 12:33

Tot a punt per al tret de sortida del Carnaval de Vilanova i la Geltrú, que avui comença amb les xatonades a les entitats

Les Comparses de Vilanova i la Geltrú tornaran diumenge a la plaça de la Vila. Sens dubte l'acte més emblemàtic del Carnaval de Vilanova i la Geltrú que ja escalfa motors amb la voluntat de recuperar la festa després que l'any passat no es pogués realitzar, tal com el coneixem, a causa de la pandèmia.

La plaça de la Vila, doncs, tornarà a omplir-se de comparsers i comparseres per participar en les guerres de caramels, que començaran amb l'entrada de les barquetes (10.45 h) les concentracions de les banderes infantils (11.30 h i 12 h) i les concentracions d'adults (12.45 h, 13.10 h, 13.35 h, 14 h, 14.25 h, 14.50 h, 15.15 h). En total hi participaran 5.960 parelles (1.165 infantils i 4.795 adults).

Per tal de reduir el nombre de participants en cadascuna de les guerres, la FAC ha distribuït les 122 banderes (30 infantils i 92 adults) entre les 9 guerres programades, tenint en compte el nombre de parelles inscrites. Així, la mitjana de parelles que entraran cada vegada serà de 372 en el cas dels infantils i de 685 en el cas dels adults. La mitjana de banderes a cada entrada a plaça serà d'11.

Enguany, a causa del protocol Covid, no hi haurà grades a la plaça de la Vila i, per tant, no podrà haver-hi públic durant les guerres. Per les persones que vulguin veure-ho en directe tindran l'opció de seguir la retransmissió que emetrà com cada any Canal Blau televisió, a partir de les 11 del matí.

A més, cal sumar-hi l'emissió especial multicàmera de vídeo immersiu en 360 graus i interactiu que farà TV3, a partir d'un projecte d'innovació audiovisual en el que hi participa l'equip de #MediaInternet d'I2Cat, Neàpolis i Canal Blau televisió. Una experiència pilot desenvolupada gràcies al projecte #ViVIM, finançat per @accio_catL'accés a l'experiència serà a través de la pàgina web del projecte, accessible des de qualsevol telèfon mòbil o també, des de l'ordinador, a través del navegador. Els espectadors podran fer la seva pròpia realització de Les Comparses, escollint entre les diverses càmeres de 360 graus instal·lades a la plaça de la Vila, personalitzant i modificant el punt de vista de la transmissió de manera interactiva, per no perdre's cap detall de la festa, des de diversos angles i perspectives.

L'emissió immersiva de l'esdeveniment també estarà disponible en un altre format audiovisual, en aquest cas, a través de la televisió. Els usuaris podran accedir a una emissió en directe i totalment sincronitzada a través de dues pantalles simultànies i complementàries, si disposen d'una Smart TV compatible amb la tecnologia HbbTV 2.0.1 i un mòbil Android amb l'app ViVIM. (+ informació)


Convidats als balcons de l'Ajuntament

Pel que fa a la llista de convidats als balcons de l'Ajuntament han confirmat la seva assistència la consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Adelaida Moya; el secretari de Treball, Enric Vinaixa; Jordi Seguer de la Federació Catalana de Municipis; el delegat territorial del Govern al Penedès, David Alquézar; el secretari d'Acció Exterior, Gerard Figueras; la diputada al Parlament de Catalunya i regidora de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, Rocío García; la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Granollers i diputada de Polítiques d'Igualtat de la Diputació de Barcelona, Alba Barnusell; la diputada al Parlament, Ester Vallès; el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sánchez; la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo; l'alcaldessa d'Olivella, Marta Verdejo; l'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet; la vicerectora de l'UPC, Josefina Antonijuan; la directora de l'EPSEVG, Marisa Zaragozà; el periodista Llucià Ferrer; la defensora de la ciutadania de VNG, Núria Plana, i el rector de la parròquia de Sant Antoni, Pere Milà.

Enguany s'ha reduït notablement el nombre de convidats per tal d'evitar aglomeracions a l'interior de l'edifici. També s'han adequat els horaris per tal que els convidats no coincideixin tots alhora, i es regularà l'accés als balcons, on enguany no es posaran llaçades a les banderes, sinó que es farà en un entarimat a peu de plaça.

Pel que fa als balcons de la biblioteca Joan Oliva i de la Casa Olivella enguany s'han sortejat 115 entrades dobles, entre les persones empadronades majors de 65 anys. A diferència d'altres anys, els convidats s'han distribuït en dos torns i s'ha restringit el nombre d'espectadors per balcó.

Carnaval a Canal Blau Televisió

Les Comparses no seran l'únic acte del Carnaval que Canal Blau Televisió oferirà aquests dies. La televisió pública comarcal ha adaptat la seva programació habitual per oferir la retransmissió dels actes més significatius del carnaval vilanoví, com el concurs de la Màscara d'Or, l'Arrivo de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, l'arribada del Caramel, els Coros d'en Carnestoltes i l'Enterro de Sa Majestat el Rei Carnestoltes. A banda dels directes, els actes es repetiran l'endemà i també durant el següent cap de setmana. Podeu consultar tota la programació i els horaris al seu web

 

Les Comparses de Vilanova i la Geltrú, 2020

Les Comparses de Vilanova i la Geltrú, 2020

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Festa, Gent gran, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració