Menú

L'Ajuntament de VNG incorpora millores als mòduls per a les persones sense llar

Comparteix:
23/04/2022 9:15

Es pretén fer seguiment dels usuaris i usuàries, per oferir-los una atenció més ajustada a les seves necessitats

Amb l'objectiu de seguir treballant en l'atenció de les persones sense llar, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú incorporarà millores per oferir un allotjament en millors condicions en els anomenats “mòduls de fred”. Habitualment aquests espais s'obrien cada any durant els dies de més fred de l'any, però des d'aquest dimecres funcionen cada dia.

D'aquesta manera, l'Ajuntament ha recollit les peticions de les persones que han estat acampades els darrers dies a la plaça de la Vila, convocades per l'Assemblea pels Drets Socials del Garraf. Els regidors d'Acció Social, Jaume Aliaga, i d'Inclusió Residencial, Oriol Huguet, han mantingut diverses reunions aquesta setmana amb representants de l'assemblea per escoltar les seves demandes, i des de llavors s'ha estat treballant per determinar possibles millores en el servei.

Aquest divendres el govern municipal ha facilitat a l'assemblea una proposta d'accions amb un calendari, que inclouen de forma immediata un increment de neteja o nous matalassos als mòduls. També s'habilitarà un espai específic per a les dones i, en funció de la valoració de cada cas, es pot assignar un recurs més adient a cada persona usuària.

Entre altres demandes dels convocants hi ha un servei de consigna on les persones sense llar puguin deixar les seves pertinences, el qual s'habilitarà properament en unes dependències dels serveis socials. D'altra banda, es manté el servei de bugaderia, que ja s'ofereix des del serveis socials i l'equip de carrer d'atenció al sensellarisme proporcionat per ATRA. També es valorarà una ampliació o redistribució dels horaris de les dutxes, així com dels sopars.

El regidor d'Acció Social, Jaume Aliaga, ha valorat positivament el resultat de les converses dels darrers dies i també ha volgut posar en valor la tasca diària dels professionals dels serveis socials municipals i d'ATRA, “que treballen i coneixen la situació de les persones en situació de vulnerabilitat a la ciutat”.

En aquest sentit, ha manifestat, “els representants polítics hem d'escoltar les demandes de la ciutadania, com hem fet aquests dies, i alhora guiar-nos amb els professionals que coneixen l'àmbit, i així cercar entre totes la millor manera de cobrir les necessitats bàsiques de les persones en situació de sensellarisme, per oferir-los sortir del carrer en el menor temps possible”.

Un seguiment individualitzat

La forma d'assignació de places als mòduls, a partir de dimarts que ve anirà vinculada a un pla de treball individualitzat a través dels serveis socials municipals, un pla que hauran de seguir les persones que en vulguin fer ús. D'aquesta manera, es millorarà també el seguiment d'aquestes persones per tal de proporcionar-los una atenció el més ajustada possible a les seves necessitats.

Amb totes aquestes propostes de millora, les entitats convocants han comunicat a l'Ajuntament la desconvocatòria de l'acampada.

Els matalassos dels mòduls es renovaran de forma imminent

Els matalassos dels mòduls es renovaran de forma imminent

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Atenció a la ciutadania, Habitatge, Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració