Menú

La Generalitat aprova l'ampliació de l'obertura comercial en diumenges i festius a tota VNG

Comparteix:
13/07/2022 13:05

L'autorització permetrà equilibrar l'oferta comercial a tots els barris de la ciutat

La Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya ha autoritzat l'obertura dels establiments comercials de la ciutat els diumenges i festius durant tot l'any, fins a un màxim de 85 hores setmanals. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va fer aquesta petició després de conèixer les conclusions d'un estudi que recomanava fer extensiva l'excepcionalitat horària per poder equilibrar l'oferta comercial a tot el municipi.

La modificació de la qualificació del municipi de Vilanova i la Geltrú com a zona de gran afluència turística (ZGAT) a efectes d'horaris ha tingut en compte els informes favorables de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), la delegació del Garraf de la Cambra de Comerç de Barcelona, així com els informes favorables amb condicions de Viu Comerç, Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT).

Aquesta autorització tenia el compromís del govern municipal amb els sindicats de crear una taula de contractació. L'ajuntament està treballant amb els diferents agents i ha previst crear-la el setembre d'enguany.

La mesura també compta amb el suport l'Associació de Consumidors de la Província de Barcelona (ACPB), Foment del Treball, el Consell Comarcal del Garraf, l'Estació Nàutica, el Museu del Ferrocarril, el Gremi d'Hostaleria de Vilanova i la Geltrú, Node Garraf, Temps de Vi, el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, la Diputació de Barcelona, l'organisme autònom de patrimoni Víctor Balaguer i les associacions veïnals de Baix-a-mar, del Tacó, de Fondo Somella i de La Collada- Els Sis Camins.

Des de l'any 1998 Vilanova i la Geltrú ja tenia autoritzada l'obertura comercial en diumenges i festius. Primer l'excepcionalitat horària va ser en el període comprès entre el 15 de juny i el 15 de setembre a la façana marítima, en l'àmbit delimitat per la línia del ferrocarril.

La qualificació com a zona turística, a efectes d'horaris comercials, es va ampliar el 2018, incloent-hi l'àrea formada per la ronda d'Europa, carrer de la Piera, ronda Ibèrica, rambla de Sant Jordi, carrer del Crespellins i avinguda del Vilafranca del Penedès, fins a l'enllaç amb la C-31, inclosos els polígons Les Roquetes, Santa Magdalena i Masia de Can Barreres. El permís d'obertura era per tot l'any i amb un màxim de 75 hores setmanals.

La nova autorització, a més d'ampliar l'àmbit a tot el municipi, també amplia la quantitat d'hores permeses, que passa de les 75 a les 85 setmanals.

L'estudi que va encarregar l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú recomanava que VNG fes extensiva l'autorització d'obertura a tota la ciutat per l'acceptació majoritària, tant de la ciutadania com de la població de l'àrea d'influència. A més el document afirmava que l'oferta comercial local té prou atractiu per a atraure les persones residents, les de l'àrea d'influència comercial i a persones d'altres poblacions (turistes).

L'informe incloïa dades com ara que els visitants provinents de l'àrea de l'Eix Diagonal (Vilafranca, Igualada i Manresa) mostren predisposició de compra en diumenge a Vilanova i la Geltrú, i un 63% hi realitza 7 vistes l'any. També afirmava que el 67% de persones entrevistades que no estan d'acord en obrir en diumenge, diuen que comprarien productes d'alimentació els diumenges.

L'autorització inclou tot el municipi

L'autorització inclou tot el municipi

Fins ara el centre de la ciutat estava exclòs de l'excepcionalitat

Fins ara el centre de la ciutat estava exclòs de l'excepcionalitat

La petició comptava amb el suport d'entitats i associacions de la ciutat

La petició comptava amb el suport d'entitats i associacions de la ciutat

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració