Menú

L'Ajuntament adquireix un terminal d'auto tràmit per a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania

Comparteix:
16/08/2022 11:33

S'instal·larà abans de finals d'any i permetrà agilitzar gestions, com la obtenció del volant d'empadronament

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú adquirirà un terminal d'auto tràmit que instal·larà a l'entrada de l'Ajuntament per facilitar a la ciutadania poder fer gestions senzilles amb l'Ajuntament, com l'obtenció del volant d'empadronament.

La inversió forma part de la subvenció de 250.000 euros dels Fons Next Generation UE, que la Unió Europea ha repartit per tal de fer front a la crisi global. A Vilanova s'han atorgat dues línies per a la digitalització i la modernització de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

El regidor de TIC, Adrià Guevara, ha explicat que “hem volgut aprofitar aquesta arribada de diners per invertir en millores per a la ciutadania. Amb aquest terminal volem escurçar la bretxa digital. Qualsevol ciutadà amb DNI electrònic podrà consultar el tauler electrònic i fer diversos tràmits sense necessitat de demanar hora a l'OAC”.

El terminal s'instal·larà durant el darrer trimestre de l'any, i estarà assistit per personal de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania. Com a exemple, cada any l'OAC rep una mitjana de 14.000 peticions de volant d'empadronament, que d'aquesta manera es podran expedir de manera més àgil.

A banda d'aquesta adquisició, les subvencions serviran per posar al dia la plataforma de Carpeta Ciutadana, un fet que servirà, per exemple, per poder fer pagaments a l'Ajuntament pel sistema de Bizum.

També s'incorporarà la integració amb via oberta per tal d'incrementar la interoperabilitat a l'Ajuntament i que la ciutadania no hagi d'aportar documentació que estigui a disposició d'altres administracions públiques. D'aquesta manera es minimitza la documentació que els ciutadans han d'aportar a l'hora de fer qualsevol gestió.

 

OAC

OAC

Consulta totes les notícies relacionades relacionades amb:

Atenció a la ciutadania, Consumidors, Creació, innovació i tecnologia, Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració