Menú

Col·laboració amb entitats, clubs i empreses per afavorir l'oci inclusiu

Comparteix:
29/09/2022 14:44

El projecte ‘Sumant-hi multipliques' vol contribuir a la igualtat d'oportunitats d'infants i joves

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha posat en marxa “Sumant-hi, multipliques”, un projecte de col·laboració entre entitats, clubs i empreses amb l'Ajuntament amb l'objectiu de contribuir a la igualtat d'oportunitats d'infants, adolescents, joves i de les seves famílies que es troben en situació de vulnerabilitat. Pretén facilitar-los l'accés i la participació en espais de socialització, programes i activitats de lleure, esportives, culturals i d'altres en condicions d'equitat.

El projecte està pensat perquè s'hi adhereixin entitats sense afany de lucre, fundacions, clubs, escoles, AFAs i AMPAs, empreses que organitzen activitats extraescolars, i també serveis municipals. Cadascuna pot facilitar l'accés i la participació d'aquests infants i joves en situació de vulnerabilitat a les activitats que organitzin, sigui amb una reserva especial de places, amb places gratuïtes, amb preus reduïts, amb terminis de pagament flexibles, fer una activitat puntual de manera gratuïta, o amb qualsevol altre tipus d'avantatge que es pugui oferir.

El regidor d'Infància i Joventut, Adrià Guevara, explica que l'objectiu és “promoure el sentiment de pertinença mitjançant el coneixement i relació amb el teixit social de la ciutat, a la vegada que estem donant suport als infants, adolescents i joves potenciant el desenvolupament de la seva personalitat i socialització, i potenciant les seves habilitats”.  

 

Antecedents del programa

El 2015 la Xarxa de Centres Oberts va posar en marxa el projecte de Circulació Social, i en els primers 4 cursos de funcionament es va arribar a 23 acords anuals amb entitats de diferents àmbits i a - infants i adolescents que van gaudir dels avantatges d'aquesta col·laboració.

La circulació social, entesa com l'oportunitat de participar en activitats, recursos i espais de socialització de la ciutat a partir dels interessos i habilitats de cada infant i adolescent, ha afavorit el desenvolupament integral de tots i totes les que hi han participat, alhora que fa de Vilanova i la Geltrú una ciutat per a tothom, més inclusiva i solidària.

És per aquest motiu que el curs 2022-2023 es proposa ampliar l'abast del projecte, arrel d'una comissió de treball conjunt entre la Regidoria d'Acció Social i la d'Infància i Joventut de la qual formen part la Xarxa de Centres Oberts i el Projecte de Joves en situació de vulnerabilitat. L'objectiu és ampliar el nombre d'entitats, clubs i empreses col·laboradores i, sobretot, afavorir la participació dels infants, adolescents, joves i de les seves famílies que viuen a la ciutat i que tenen contextos de vulnerabilitat social, i ja no només d'aquells/es que participen a la Xarxa municipal de Centres Oberts.

El programa, que vol facilitar la participació de les famílies en espais de socialització i suport mutu, s'adreça a infants, adolescents i joves fins a 29 anys i les seves famílies que es trobin en situació de vulnerabilitat, a partir de la proposta dels serveis municipals que els derivin.

Tota la informació per a les entitats que s'hi vulguin adherir, aquí

Algunes entitats ja han inclòs infants del Centre Obert

Algunes entitats ja han inclòs infants del Centre Obert

Les activitats que es poden fer són molt diverses

Les activitats que es poden fer són molt diverses

S'hi pot adherir qualsevol entitat que vulgui afavorir la igualtat d'oportunitats

S'hi pot adherir qualsevol entitat que vulgui afavorir la igualtat d'oportunitats

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Entitats, Infància, Joves, Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració