Menú

L'Ajuntament demana a la Diputació la redacció del projecte carril bici i passera de vianants segregats a la c-246 fins a Cubelles

Comparteix:
29/09/2022 15:38

La millora i adequació de l'accés al Racó de Sant Llúcia i les parades del bus interurbà es licitarà en els pròxims mesos

El Govern demana a la Diputació de Barcelona la creació d'un eix de connexió amb carril bici segregat i passera per a vianants que uneixi Vilanova, el Racó de Santa Llúcia, el Prat de Vilanova i Santa Maria amb Cubelles tot resseguint el traçat de la C-246a (la carretera vella). Aquest itinerari accessible generarà una connexió segregada per a la mobilitat segura de vianants i ciclistes en una carretera molt concorreguda actualment i amb força trànsit de vehicles que s'intensifica durant l'estiu per la seva proximitat a la platja Llarga i de l'Ibersol.

El diputat i president delegat de l'Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons Vendrell, ha recollit aquesta petició durant la reunió mantinguda aquesta setmana amb el regidor de Mobilitat i Projectes i Obres d'espai urbà, Antoni Palacios Asensio. Una demanda que ara es formalitzarà per escrit per poder redactar una proposta sobre la qual es pugui treballar tècnicament i conjunta per part de les dues administracions.

La reunió va tenir lloc a peu de l'accés al Racó de Santa Llúcia per parlar d'un altre projecte que sortirà a licitació durant la tardor per a la millora dels accessos per a vianants a la zona i l'adequació de les parades del bus interurbà.

Es construirà un nou pas de vianants a l'entrada del Racó de Sant Llúcia des de la carretera C-246a. S'aprofitarà també per a l'adequació de les dues parades del bus interurbà que presten servei al sector contribuint a reforçar i garantir la seguretat als usuaris del transport públic col·lectiu a les línies de connexió amb Cubelles i el Baix Penedès.

Al pas de vianants amb prioritat, en el punt quilomètric 47+100, s'hi afegiran com a intervencions principals dues voreres, amb dàrsenes i baranes, vora els actuals senyals que indiquen la parada de l'autobús, en tots dos sentits de la marxa. D'aquesta manera es farà més segura l'operativa de la recollida i la sortida dels passatgers. També es construirà una nova illa central que actuarà com a espai de refugi dels passatgers que travessin la carretera per entrar al carrer de l'Esparrall (carrer a) que porta cap al Racó de Santa Llúcia.

Aquesta parada de bus dona servei a 3 línies de bus, entre elles la de Vilanova-El Vendrell, amb més de 28 trajectes per dia i sentit o la línia entre Vilanova i Cubelles amb 15 trajectes diaris per dia i sentit.

La construcció d'aquesta illa en l'espai central de la carretera generarà una mitjana que tindrà la funció d'ajudar a minorar la velocitat de pas dels vehicles. A més a més els impedirà a aquests que puguin avançar als autobusos quan aquests estiguin aturats a la parada. També es reforçarà tota la senyalització del sector

Finalment, i donant resposta a una demanada de les entitats ambientalistes, es reforça la connexió en aquesta cruïlla amb l'antic camí ramader de la Marina. Actualment el camí queda interromput per la carretera per la qual cosa els vianants que volem creuar no disposen d'un espai adequat per passar a l'altra banda.  Es construirà un tram de vorera nova en el marge dret de la carretera per completar la connexió amb aquest tram del cam'i a l'alçada del carrer de l'Esparall amb el pas de vianants tot creant d'aquesta manera un itinerari segur que els connecti amb el pas de vianants.

Aquest tram del camí Ramader de la Marina és cada cop més utilitzat pels veïns de la zona del Fondo Somella i l'Aragai i per arribar a la platja Llarga i la platja del Prat de Vilanova, per l'oest. El camí ramader arriba a la carretera i es connecta també amb el camí vell de Cubelles. Des de l'altra banda de la carretera, el camí ramader de la Marina arriba a l'Ortoll i al camí de Sant Gervasi que dona accés a les platges de l'Aiguadolç i Sant Gervasi, per l'oest.

Les obres que s'han de licitar en breu suposaran una inversió total de 92.000 € dels quals la Diputació de Barcelona n'assumirà el 82% del cost (75.000€) i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú el 18% restant (17.000 €).

 

.

.

.

.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració