Menú

La viabilitat de l'edifici de les Calderes, més arbrat i millorar les marquesines del bus, propostes guanyadores dels pressupostos participatius

Comparteix:
05/10/2022 14:53

Les votacions de la ciutadania han escollit aquestes propostes guanyadores, que s'executaran durant l'any vinent

Després del període de votació ciutadana, ja s'han donat a conèixer les propostes guanyadores de l'edició 2022 dels pressupostos participatius. El regidor de Participació Ciutadana, Jordi Medina, ha posat en valor la importància d'aquests processos per donar veu a la ciutadania i que sigui aquesta la que triï en què es destinen més de 300.00 euros del pressupost municipal.

D'entre totes les iniciatives presentades per la ciutadania, en l'àmbit de Ciutat Verda ha sortit guanyadora la proposta d'augmentar l'arbrat de la ciutat per ajudar a pal·liar el canvi climàtic. L'objectiu és disminuir l'escalfament global, i s'emmarca en la proposta d'incloure criteris d'urbanisme sostenible, com fer paviments drenants, sistemes urbans de drenatge sostenible, previsió d'ombres o vegetació en espais d'aparcament.

En l'àmbit de Ciutat Viva, ha guanyat la proposta que opta per donar una nova vida  a l'edifici de les calderes de l'antiga Pirelli, al parc de Baix-a-Mar, fent un estudi de viabilitat de l'edifici com a equipament del barri de mar.

L'edifici Calderes, de propietat municipal, es preveia destinar com a equipament cultural i social del barri, i podria contemplar serveis com una biblioteca pública o un centre cívic.

El regidor de Participació Ciutadana, Jordi Medina, ha explicat que es farà un estudi de viabilitat de l'edifici per decidir quin és el millor ús per equipaments que se li pot donar: “per fer-hi un equipament de ciutat primer cal veure quines possibilitats té, i sobretot quins costos tindria l'adequació de l'antic edifici, saber el cost de treure tots els elements contaminants d'aquesta antiga caldera, i després l'adequació estructural i interna de l'edifici”.

Pel que fa a l'àmbit de ciutat inclusiva, la proposta guanyadora ha estat la de millorar les marquesines a les parades del bus, i instal·lar-ne de noves per aixoplugar les persones que esperen els autobusos. Les millores per adequar-les a la gent gran i a les persones amb mobilitat reduïda podrien incloure posar torretes a cada costat de la marquesina per impedir que hi aparquin els cotxes. D'aquesta manera els conductors de l'autobús el podrien apropar correctament.

Aquestes són les propostes que s'executaran durant l'any vinent. El regidor ha explicat que abans que acabi aquest 2022 s'iniciarà l'execució dels tres projectes guanyadors dels pressupostos participatius de 2021.

S'estudiarà la viabilitat de poder utilitzar l'edifci de les calderes de l'antiga Pirelli

S'estudiarà la viabilitat de poder utilitzar l'edifci de les calderes de l'antiga Pirelli

La plantació de més arbrat per lluitar contra el canvi climàtic és una de les propostes guanyadores

La plantació de més arbrat per lluitar contra el canvi climàtic és una de les propostes guanyadores

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda, Entitats, Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració