Menú

Continuen a bon ritme els treballs per substituir la gespa del camp de futbol dels Alumnes Obrers

Comparteix:
27/10/2022 14:34

L'obra millorarà les condicions del terreny per la pràctica esportiva en uns camps que són utilitzats setmanalment per centenars d'esportistes

Les tasques per substituir la gespa dels camps de futbol del Complex Municipal dels Alumnes Obrers van a bon ritme. Ahir a la tarda, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, i la regidora d'Esports, Blanca Albà, van visitar les instal·lacions esportives per comprovar l'avenç dels treballs que han començat per substitució de la gespa de l'Estadi. Un cop acabin, es procedirà a canviar la gespa de l'annex 1.

L'alcaldessa ha celebrat que finalment hagin pogut començar els treballs que per qüestions administratives s'ha allargat més de l'esperat, i que un cop acabin suposaran una gran millora per a la pràctica del futbol de centenars d'esportistes. Olga Arnau va explicar que aquesta millora forma part d'un pla de renovació d'instal·lacions esportives. "A principis del mandat el govern municipal va veure que no seria possible construir noves instal·lacions esportives a la ciutat per un tema econòmic, i per això calia que estiguessin en òptimes condicions" En aquest pla de manteniment, ha afegit l'alcaldessa, hi ha "la renovació de la coberta del pavelló Isaac Gálvez, la coberta de Casernes. S'ha fet el tancament de la motxilla de l'Isaac Gálvez i falta posar-hi el nou paviment" L'objectiu és "poder dotar el pla de la partida econòmica suficient per a poder anar fent manteniment i no arribar a una situació de deteriorament de la instal·lació."

Pel que fa als treballs del canvi de gespa, la previsió actual és poder-los completar a finals d'any. Uns terminis que es podrien reduir si la meteorologia és favorable, i que a hores d'ara estan entre les 4 i les 6 setmanes en el cas de l'Estadi i de 4 a 5 setmanes en el cas de l'annex. El procediment per a la renovació de la gespa dels dos camps, que té un cost de 624 mil euros, s'ha fet mitjanant un sistema de rènting a quatre anys i que inclou el manteniment de la instal·lació.

La regidora Blanca Albà va explicar durant la visita que a més de la col·locació de la gespa, també s'han fet millores del paviment. "L'any 2010 es va col·locar una gespa nova sobre la que ja hi havia i això feia que es creessin capes d'aire entre les dues, provocant desplaçaments" Una situació que segons la regidora "ara això ja no passarà, i a més es reduirà la possibilitat que hi hagi aigua entollada". Un altre dels aspectes importants del canvi és el manteniment de la gespa, que anirà a càrrec de la mateixa empresa que la col·loca. "Es programaran anualment dues revisions de la gespa, cosa que permetrà fer correccions i garantir el seu bon estat"

Blanca Albà ha volgut agrair la bona predisposició de tots els clubs que entrenen per adaptar-se als treballs, així com d'aquells clubs que tot i no estar afectats han acollit a les seves instal·lacions els entrenaments dels esportistes. Actualment, utilitzen aquesta instal·lació municipal al voltant de 500 usuaris/dia, de dilluns a divendres, i més d'un miler el cap de setmana.

Estadi dels Alumnes Obrers

Estadi dels Alumnes Obrers

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Esport
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració