Menú

La Fira de Novembre referma la capitalitat comercial de VNG a la vegueria del Penedès

Comparteix:
14/11/2022 12:42

Les dades de visitants confirmen la bona acollida del canvi de model

Una tercera part de persones visitants a la Fira de Novembre dissabte venia de fora de la ciutat. Les primeres dades recollides avalen l'aposta per un nou model de recinte firal i reforcen la capitalitat econòmica de Vilanova i la Geltrú a la vegueria. "La Fira consolida Vilanova i la Geltrú en aquest punt de capitalitat, no només comarcal sinó del conjunt de la vegueria", diu el regidor de Promoció Econòmica, Adrià Guevara, "aquest és un esdeveniment de referència per tots els sectors i pel conjunt del Penedès".


La Fira de Novembre ha omplert des de divendres i fins ahir el centre de la ciutat, amb un recinte firal que presentava canvis respecte a edicions anteriors, situant el comerç i les empreses locals a la Rambla i destinant el parc de Baix-a-Mar a l'automoció. "En general tots els expositors estan molt contents, i fan una valoració positiva del nou model", avança Guevara, "traslladat a la realitat el nou model ha funcionat, les sinergies que s'han creat són molt positives".


El recinte firal havia incorporat també aquest any l'espai enogastronòmic a la plaça de les Neus, renovat l'aposta pels projectes de futur de la ciutat a la plaça de la Vila amb VNG Innova, creat un espai familiar i de km 0 a la plaça de Soler i Carbonell i omplert la Rambla fins al monument a Macià amb estands de serveis, alimentació i restauració. A més, el tram entre el carrer del Col·legi i l'avinguda de Francesc Macià hi havia una catifa vermella i fotografies de gran format de la ciutat com a benvinguda a les persones visitants i celebrant el retorn a la presencialitat després de dues edicions condicionades per la Covid-19.


L'impacte econòmic de la Fira de Novembre es donarà a conèixer d'aquí a uns dies, però de moment les primeres dades ja permeten saber que de les persones visitants dissabte un 35% eren de fora de la ciutat, i d'aquestes un 15% van manifestar que l'objectiu de la seva visita era venir a comprar.


El regidor de Promoció Econòmica explica que amb les dades a la mà, en les pròximes setmanes l'Ajuntament farà balanç amb tots els sectors implicats en la Fira, i es mostra convençut que cal "continuar posicionant la capitalitat de Vilanova i la Geltrú al conjunt de la vegueria, ser pol d'atracció, no només pels vilanovins sinó per la gent de fora".


La Fira de Novembre 2022 va acollir 168 expositors, el 40% dels quals participaven per primera vegada al certamen. També cal destacar les 135 activitats que es van dur a terme, com ara tallers i actuacions.

La Rambla ha estat l'eix central del nou model de Fira

La Rambla ha estat l'eix central del nou model de Fira

L'automoció estava ubicada al parc de Baix-a-Mar

L'automoció estava ubicada al parc de Baix-a-Mar

Al llarg del cap de setmana s'han organitzat 135 activitats

Al llarg del cap de setmana s'han organitzat 135 activitats

Una tercera part dels visitants de dissabte eren de fora de VNG

Una tercera part dels visitants de dissabte eren de fora de VNG

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Fires, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració