Menú

Bona valoració de la campanya comercial de Nadal, amb els Vilabons com a èxit destacat

Comparteix:
11/01/2023 14:31

L'obertura del parc comercial no ha fet baixar les vendes al comerç del centre de la ciutat

La campanya comercial de Nadal a Vilanova i la Geltrú ha estat un èxit en tots els àmbits. El regidor de Promoció de Ciutat, Jordi Medina, afirma que els establiments del centre de la ciutat fan una valoració positiva de les vendes de desembre i gener, i destaca l'èxit dels Vilabons "que han suposat una injecció directa de 150.000 € al comerç local". La bona acollida de la iniciativa de vals de compra subvencionats "queda demostrada perquè en tres dies i mig es van esgotar".

El regidor també considera que l'obertura del parc comercial Vilanova no ha restat vendes al comerç tradicional perquè "són tipologies diferents de consum, la de les grans i mitjanes superfícies comercials, la del comerç de proximitat i el comerç per internet". Jordi Medina, a més, explica que la campanya de Nadal també ha estat un èxit pel parc comercial, "que ha superat en un 33% les vendes esperades, i han hagut de contractar més personal o portar-lo d'altres establiments".

El responsable de Promoció de Ciutat ha fet aquestes declaracions en el programa Sessió Plenària, de Canal Blau, on també ha parlat del Pla d'enfortiment del Comerç local. Medina avança, per exemple, la voluntat de repetir la iniciativa dels Vilabons i ampliar-la. "Hem fet curt" diu, "la intenció és tornar a fer aquesta campanya intentant posar-hi més diners, potser variant els percentatges. Ho hem de parlar amb les associacions comercials".

En la segona edició dels Vilabons, els vals de compra a establiments de VNG subvencionats al 40% per l'Ajuntament, s'han venut un total de 14.638 bons. El comerç on més Vilabons s'han bescanviat ha estat Chacón Joguines, amb 1.842 vals, seguit per Interesport Olària, amb 1.341, Abacus, amb 907, Pow Còmics amb 803 i Món Petitó, amb 476. En total estaven adherits a la iniciativa un centenar de comerços, establiments de restauració i serveis. La utilització majoritària ha estat en les botigues.

Per Jordi Medina l'èxit de la campanya comercial de Nadal referma la capitalitat econòmica de la ciutat, "demostrem que Vilanova i la Geltrú és cada cop més una capital comercial i econòmica del país" diu, i explica que s'està fent un treball de recollida de dades per conèixer millor a les persones que compren a VNG. El regidor de Promoció de Ciutat també ha parlat de la voluntat de promoure el potencial comercial local com atractiu turístic, dins de l'estratègia del Pla de Màrqueting turístic que apunta a la desestacionalització.

El programa Sessió Plenària de Canal Blau s'emet tots els dimecres, a les 13, les 21 i les 23 h.

Els Vilabons han injectat 150.000 euros als establiments de VNG

Els Vilabons han injectat 150.000 euros als establiments de VNG

El parc comercial Vilanova ha superat les previsions inicials de vendes per Nadal

El parc comercial Vilanova ha superat les previsions inicials de vendes per Nadal

Jordi Medina, al programa de Canal Blau Sessió Plenària

Jordi Medina, al programa de Canal Blau Sessió Plenària

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració