Menú

La convocatòria de pressupostos participatius per al 2023 queda ajornada

Comparteix:
31/01/2023 11:53

El govern prioritza l'execució dels projectes guanyadors del 2021 i el 2022 abans d'iniciar el procés d'enguany

A inicis d'any s'hauria d'iniciar el procés de pressupostos participatius demanant a entitats i ciutadania que presenti les seves propostes, per tal de poder-les avaluar i portar a un procés de votació ciutadana, amb l'objectiu d'executar-les durant l'any següent.

Però enguany, davant la demora en l'execució dels projectes guanyadors de 2021, s'ha optat per no iniciar un nou procés fins que no s'hagi executat els projectes guanyadors dels anys 2021 i 2022.

“No iniciarem el període de presentació de propostes als pressupostos participatius fins que no tinguem els projectes guanyadors del 2021 i del 2022 executats”, ha explicat el regidor de participació, Jordi Medina, que ha parlat de “parar màquines” i “aprofitar per detectar punts de millora i poder-los incorporar en la propera convocatòria”.

L'Ajuntament vol començar el més aviat possible l'execució, i destinarà aquests primers mesos de l'any a tirar endavant les 6 propostes pendents dels pressupostos participatius dels darrers dos anys, que sumen 600.000 euros.

 

Pressupostos participatius 2021

Pel que fa a la convocatòria de pressupostos participatius de l'any 2021, en l'àmbit de Ciutat Viva la proposta més votada per la ciutadania va ser la renovació de la pista annexa del Complex Esportiu Municipal Isaac Gàlvez, que van presentar de manera conjunta diversos clubs esportius. Demanaven col·locar un nou paviment i instal·lar un tancament parcial i mòbil de les parets perimetrals. Un cop valorat el pressupost, s'està estudiant la licitació per tirar-ho endavant.

En l'àmbit de Ciutat Inclusiva va guanyar la reforma de parcs infantils, jocs inclusius i tirolina, un projecte que agrupa diverses propostes relacionades amb la creació i millora dels parcs infantils a la ciutat. La proposta es concretaria en la instal·lació d'un nou parc infantil a la plaça d'Enric Cristòfol Ricart, un dels més utilitzats de la ciutat, i en les millores en diversos parcs a concretar, com el de la Torre d'Enveja, per a fer-los més inclusius.

La guanyadora en l'àmbit de Ciutat verda de 2021 va ser la reforma dels Jardins de Francesc Macià, un espai de trobada intergeneracional molt concorregut, a més d'un espai de pas que connecta els carrers Jardí, Bruc, Josep Coroleu i l'avinguda de Francesc Macià. Aquest espai verd disposa d'una zona de joc per a infants, pistes de petanca i una font ornamental, i actualment està en mal estat de conservació. Per això es proposa una intervenció general de millora. En els propers dies s'exposarà el projecte pactat amb els veïns, que inclou una millora de l'enllumenat, la incorporació d'una nova font, i l'increment de les zones enjardinades.

 

Pressupostos participatius 2022

En el cas de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius 2022, en l'àmbit de Ciutat Inclusiva es va votar per la instal·lació de noves marquesines d'autobús i altres millores per adequar-les a la gent gran. L'objectiu és protegir les persones usuàries davant de les inclemències meteorològiques, a més de fer-les més accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. Per això caldrà instal·lar jardineres per impedir que aparquin els cotxes que dificulten als conductors del bus poder-lo apropar correctament a la plataforma.

Aquestes setmanes s'estan fent reunions amb els col·lectius que van presentar la proposta per establir quines parades necessiten les intervencions, especialment les parades d'autobusos interurbans.

Pel que fa a Ciutat Verda, va guanyar la idea de plantar arbres per pal·liar el canvi climàtic. El projecte tècnic proposa la plantació d'una cinquantena d'espècies autòctones, com el pi pinyer, l'alzina, el garrofer, el llorer, el lledoner, el freixe o el saüc.

Les propostes d'ubicació són la zona de la Bòbila, entre els carrers de la Indústria i Josep Maria Bultó; darrere l'escola Ítaca, entre l'avinguda de la Collada, l'avinguda de la Torre del Vallès i la ronda Ibèrica; així com també al costat de l'institut Dolors Mallafré, a la zona dels horts urbans; i espais com el bosquet de l'interior d'illa del passeig del Carme o el nou aparcament dissuasiu del costat de la ITV.

En l'àmbit de Ciutat Viva la proposta més votada va ser l'estudi de viabilitat de l'Edifici de Calderes com a equipament del barri de mar. Ara es podrà tirar endavant la diagnosi de l'estat de l'edifici i el pla d'usos, que inclourà un procés participatiu. Es preveu que aquest espai social comunitari inclogui una biblioteca i es pugui executar a partir dels 2 milions d'euros que contemplen els pressupostos generals de l'Estat.

El govern i els equips tècnics s'han reunit amb les entitats que han presentat les propostes per parlar de la seva execució

El govern i els equips tècnics s'han reunit amb les entitats que han presentat les propostes per parlar de la seva execució

La reforma dels jardins de Francesc Macià, un dels projectes que s'executarà aquest any

La reforma dels jardins de Francesc Macià, un dels projectes que s'executarà aquest any

L'estudi de viabilitat de l'edifici de les Calderes també tirarà endavant

L'estudi de viabilitat de l'edifici de les Calderes també tirarà endavant

Els pressupostos participatius també comportaran millores en els parcs infantils

Els pressupostos participatius també comportaran millores en els parcs infantils

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Entitats, Espai públic, Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració