Menú

Més de 1.700 infants i adolescents participen als tallers d'adquisició d'eines de gestió emocional a les escoles

Comparteix:
10/02/2023 12:15

El Pla Local d'Infància i Adolescència els promou amb l'objectiu de promoure la seva salut integral

Durant aquest curs 2022-2023 s'han sumat a la proposta dels tallers de gestió emocional 12 centres educatius de la ciutat, la Xarxa de Centres Oberts i el projecte Antenes de la Regidoria d'Infància i Joventut. En total són 1.741 infants i adolescents de 89 grups els que se'n beneficiaran.

Els tallers d'adquisició d'eines de gestió emocional per a infants i joves són una proposta que va néixer per fer front a la situació de pandèmia, oferint tres activitats gratuïtes dirigides a canalitzar l'impacte emocional causat pels efectes de la crisi de la Covid-19 sobre infants i adolescents, dins el grup-classe, utilitzant diferents llenguatges artístics relacionats amb l'expressió plàstica, el teatre i les arts escèniques.

Els tallers s'han pogut desenvolupar des de 2021 gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona, i aquest curs s'hi ha volgut donar continuïtat dins l'objectiu de promoure la salut integral d'infants i adolescents del Pla Local d'Infància i Adolescència 2020/2024.

El regidor d'Infància i Joventut, Adrià Guevara, parla de la importància de mantenir aquests espais: "som conscients que el benestar emocional dels infants i dels joves va quedar tocat després de la pandèmia, i per això seguim oferint eines com aquests tallers o també el Parla'n, l'assessoria de benestar emocional per a joves".

Es tracta de 5 propostes que tenen com a finalitat treballar, des de l'expressió artística i lúdica, la gestió emocional d'infants i adolescents, per tal que disposin de més recursos per a la reflexió, la comprensió d'ells/es mateixos/es i del món que els/les envolta, oferint un espai de confiança i tranquil·litat dins del grup classe: 

Dos dels tallers, “Dansem les emocions” i “Els colors de l'aire”, estan basats en l'artteràpia, dirigits a poder expressar i re-elaborar les emocions a través del llenguatge de les arts plàstiques. Són realitzats pel Taller dels sentits.

N'hi ha dos més d'expressió dramàtica i gestió emocional, realitzats per Tracart: “Canvi d'escenari” i “Jo i l'altre”.

Finalment, el taller “Tambors i insight”, centrat en el ritme i la percussió com a factor psicosocial a l'aula, està realitzat per Àlex Carasol, musicoterapeuta de Músics de Catalunya.

La programació, que s'ha ofert a tots els centres educatius de la ciutat, tant a les escoles, com als instituts i els PFI (Programa de formació i inserció), ha obtingut una gran resposta i una valoració molt positiva per part de les persones participants.

Els tallers que s'estan fent durant aquest curs escolar

Els tallers que s'estan fent durant aquest curs escolar

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Infància
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració