Menú

Els jardins de Can Pahissa es converteixen en un espai de refugi climàtic d'accés públic

Comparteix:
22/02/2023 14:36

L'espai obre cada matí, de dilluns a divendres, i anirà incorporant elements per millorar el confort

Els jardins del centre de Resiliència i Sostenibilitat Can Pahissa obren al públic des d'aquest mes de febrer amb la voluntat d'oferir un espai de descans i refugi climàtic per la ciutadania. Aquest recinte, ubicat a la rambla de la Pau núm. 46, obre la seva zona enjardinada de dilluns a divendres, de 9.30 a 14 h.

L'obertura dels jardins vol iniciar l'adequació d'una xarxa de refugis climàtics a la ciutat, espais per al descans, la recuperació i la relaxació davant dels episodis de calor cada cop més freqüents.

El regidor de Medi Ambient, Xavier Serra, destaca la importància de "la recuperació per a l'ús públic d'espais verds ja existents com els jardins de Can Pahissa" i mostra la voluntat "d'obrir-ne de nous en altres espais del nucli urbà, per tal de fer front als episodis de calor que estem vivint en els darrers estius i que previsiblement cada cop seran més freqüents". Espais com aquest es podrien reproduir a la plaça de la Ciència, en el recentment adquirit Bosquet de Baix-a-mar, "i en altres parcs i places que ja compten amb massa arbòria o en els espais lliures del nou sector de Cap de Creu" avança Xavier Serra.

Al llarg dels pròxims mesos els jardins de Can Pahissa incorporaran elements per reforçar les seves virtuts com a refugi climàtic. L'espai disposarà de bancs i taules per al gaudi de la ciutadania, i una zona per potenciar la recuperació tèrmica dels vianants en moments d'onades de calor, com una font d'aigua fresca i potable.

El recinte de la rambla de la Pau també podria acollir un espai amb hamaques, en col·laboració entitats ambientals de la ciutat com Ecol3VNG, per potenciar les virtuts de calma i de descans de l'espai.

Els jardins del Centre de Resiliència i Sostenibilitat Can Pahissa

Els jardins del Centre de Resiliència i Sostenibilitat Can Pahissa

L'espai està obert al públic als matins, de dilluns a divendres

L'espai està obert al públic als matins, de dilluns a divendres

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració