Menú

El bot Víctor Rojas a l'Espai Far disposarà d'un recinte tancat

Comparteix:
22/03/2023 11:07

Comencen les obres per convertir l'espai porxat en una sala per fer activitats

L'espai porxat que acull el bot Víctor Rojas a l'Espai Far es convertirà en un recinte tancat per a usos polivalents. Les obres d'adequació ha començat, i es preveu que finalitzin en poques setmanes. Membres de l'Associació Museu del Mar van visitar ahir l'actuació, i van destacar el valor del bot com a element patrimonial de la ciutat.

Eduard Escolar, president de l'Associació, va recordar que "aquest bot té una gran història, va participar en bastants salvaments, era el que donava la seguretat als pescadors, és emblemàtic, és una peça bastant valuosa".

El projecte de tancament de l'espai Víctor Rojas preveu la instal·lació d'un tancament de vidre respectant l'actual estructura d'espai porxat i la millora de la ventilació i renovació de l'aire. L'actuació té un cost de més de 58.000 euros finançats en part pels fons regionals de desenvolupament (FEDER).

El regidor de Patrimoni Cultural, Jordi Medina, emmarca les obres en "aquesta millora de tots equipaments culturals que en aquest mandat hem anat fent". El regidor destaca que els "fons europeus de climatització ens aportarà un nou espai polivalent per fer diferents activitats, exposicions temporals, un nou element a disposició de la ciutat i pels amics del Museu del Mar".

El bot de salvament Víctor Rojas va arribar a la ciutat l'any 1925, provinent de l'Ametlla de Mar, i va prestar servei a la platja durant vint-i-cinc anys. Posteriorment, va participar en les regates de bots salvavides fins al 1957. El bot estava situat al jardí del Museu del Mar. Va necessitar una restauració i es va traslladar d'ubicació per tal de garantir una major conservació.

L'adequació de l'espai del bot és una de les tres actuacions per la millora de l'eficiència energètica d'edificis municipals, finançats per la Unió Europea amb 300.000 €. Les altres dues obres són la calefacció, climatització i adequació de les fusteries de Can Pahissa i la millora energètica dels aparells de climatització del Museu Víctor Balaguer.

L'eix 4 dels fons FEDER té com a objecte finançar projectes per afavorir el pas a una economia de baix nivell d'emissions de carboni.

Han començat les obres del tancament del bot Víctor Rojas

Han començat les obres del tancament del bot Víctor Rojas

L'Associació Museu del Mar visita les obres a l'Espai Far

L'Associació Museu del Mar visita les obres a l'Espai Far

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Museus
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració