Menú

Inici del servei d'informació ambiental per a la protecció del corriol camanegre a la platja de Ribes Roges i la platja Llarga

Comparteix:
31/03/2023 9:40

L'incompliment de la normativa de protecció pot suposar sancions de fins a 300 euros

Aquest darrer cap de setmana ha començat el servei d'informació ambiental per a la protecció del corriol camanegre i altres espècies en perill, a la platja de Ribes Roges i a la platja Llarga de VNG. Els informadors duen a terme diferents accions, com ara sensibilitzar la ciutadania i advertir sobre la restricció d'accés, amb especial incidència a les persones propietàries de gossos, ja que els animals no poden accedir a aquesta zona de la platja des de l'1 de març.

El servei d'informació es reforça també amb la presència de la Policia Local. Si es detecta alguna infracció de la normativa, s'imposen sancions. L'any passat, per exemple, es van tramitar 27 multes, que poden arribar als 300 euros, perquè són infraccions greus.

Els informadors van uniformats, acreditats i identificats. Una altra de les seves tasques és orientar sobre els espais de platja, espais naturals i zones d'esbarjo urbana per a gossos que es poden fer servir a la ciutat. Per exemple, i fins que comenci la temporada de platges, és possible anar amb gossos a la platja d'Adarró,  a la Platja de la República i a la platja del Far de Sant Cristòfor.

El servei d'informació ambiental s'ha posat en marxa juntament amb la temporada de protecció del corriol camanegre i altres espècies protegides a la platja de Ribes Roges i a la platja Llarga. El decret d'alcaldia que va entrar en vigor l'1 de març estableix mesures a les platges de Vilanova i la Geltrú amb relació a espècies protegides i, en especial, envers el corriol camanegre.

Aquest decret inclou la prohibició de l'entrada de gossos a la platja de Ribes Roges des de l'1 de març fins al 15 de setembre, així com la prohibició total d'entrada de gossos a la Platja Llarga. També s'estableix la prohibició de sorolls d'intensitat alta i moviments o accions que puguin interferir negativament en les espècies nidificants, així com la prohibició de la pirotècnia.

El corriol camanegre és una espècie vulnerable en perill d'extinció que nidifica a la platja de Ribes Roges, al voltant de la desembocadura del torrent de Sant Joan. La temporada de protecció d'aquest ocell i altres espècies protegides a les platges de VNG és una mesura de conservació que es porta a terme des de fa anys. Les dades sobre la nidificació de l'any 2022, per exemple, indiques que hi va haver 16 nius, amb una posta mitjana de 3,1 ous per niu. L'èxit d'eclosió va ser del 53%, amb l'envolament de 10 juvenils.

Servei d'informació ambiental

Servei d'informació ambiental

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda, Seguretat i prevenció
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració